Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhä useampi alaikäinen hakee yksin turvapaikkaa

Ulkomaat
 

Viime vuonna yli 24 000 yksin tullutta alaikäistä haki turvapaikkaa EU:sta, käy ilmi Euroopan muuttoliikeverkoston tuoreesta vertailututkimuksesta. Suomessa hakijoiden määrä on hienoisessa kasvussa.

Yksin EU:n alueelle saapuneiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden määrä on lähes kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Eniten ilman huoltajaa saapuneita alaikäisiä turvapaikanhakijoita on tullut Ruotsiin, Saksaan ja Italiaan.

Suomessa hakijoiden määrä on viime vuosina kasvanut hieman. Vuonna 2014 hakijoita oli 196, kun vuotta aiemmin heitä oli 161. Hakemusten määrä on Suomessa kuitenkin laskenut useilla sadoilla huippuvuosista 2008–2009.

Suurin osa yksin tulevista alaikäisistä turvapaikanhakijoista saapuu EU-maihin Afganistanista, Eritreasta ja Syyriasta. Suomeen tulevista alaikäisistä turvapaikanhakijoista noin puolet saapuu Somaliasta, Irakista ja Afganistanista. Useimmat ovat täysi-ikäisyyttä lähestyviä poikia.

Alaikäiset lähtevät kotimaastaan yleensä pitkittyneiden konfliktien sekä yleisen turvattomuuden tunteen vuoksi. Monia kiinnostavat myös paremmat koulutus- ja työmahdollisuudet.

Euroopan muuttoliikeverkoston mukaan alaikäisiä yksin saapuneita turvapaikanhakijoita on kadonnut EU:n alueella. Ruotsi raportoi vuonna 2013 kadonneiden määräksi lähes 400 henkeä. Suomessa katosi samana vuonna 10 alaikäistä yksin saapunutta turvapaikanhakijaa. Joidenkin katoamisten yhteydessä on epäilty ihmiskauppaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat