Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heroiini tappaa yhä useamman Ruotsissa

Suomessa Subutexin käyttö aiheuttaa eniten huumekuolemia

Ulkomaat
 

Heroiiniin kuolleiden määrä kasvoi viime vuonna voimakkaasti Tukholman alueella. Lisäksi siihen kuolleiden naisten määrä on lähes kaksinkertaistunut jo kahden peräkkäisen vuoden ajan, kertoo oikeuslääketieteen virasto sanomalehti Dagens Nyheterille.

Naisten lisäksi heroiini tappaa nuoria. Siihen kuolleiden alle 30-vuotiaiden määrä on kaksinkertaistunut vuoden 2012 jälkeen.

Heroiini aiheutti viime vuonna 68 ihmisen kuoleman Tukholman alueella.

"Kuolemien lisääntyminen herättää levottomuutta. Tuntuu myös siltä, että nuoret kuolevat opiaattimyrkytyksiin aiempaa enemmän", professori Henrik Druid Karoliinisesta instituutista kertoo Dagens Nyheterille.

Opiaatit ovat laaja ryhmä huumausaineita, jotka saadaan oopiumiunikosta. Heroiini on yksi opiaateista.

Nuoret saattavat käyttää heroiinia mielenterveysongelmien vuoksi, mikä näkyy varsinkin tyttöjen huumeidenkäytössä.

"Nuoret eivät ota huumeita siksi, että se on mahtavaa, vaan siksi, että he voivat huonosti", kertoo Dagens Nyheterille Annika Ljung. Hän johtaa viransijaisena huumerikosten tutkintaa Tukholman poliisissa.

Suomessa heroiiniin on kuollut viime aikoina vain 1–5 henkeä vuosittain, Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen osaston oikeuskemian professori Ilkka Ojanperä kertoo. Se on vähän, sillä vuonna 2000 siihen kuoli 63 suomalaista.

Tavallisesti kuolemaan johtavan yliannostuksen aiheuttavat buprenorfiinit eli pääasiassa salakuljetettu Subutex. Niihin kuoli noin 50 ihmistä vuonna 2013.

Toiseksi vaarallisin aine oli lääkeopiaatti tramadoli, joka aiheutti noin 40 kuolemaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat