Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis myy teinityttöjä orjiksi tupakka-askista

Ulkomaat
 

Isisin taistelijoiden kaappaamia teinityttöjä myydään orjiksi "niinkin halvalla kuin tupakka-askista", Syyriassa ja Irakissa vieraillut YK:n lähettiläs Zainab Bangura sanoi maanantaina.

"Tätä sotaa käydään naisten ruumiilla", Bangura kertoo uutistoimisto AFP:n haastattelussa.

YK:n lähettilään mukaan terroristijärjestö Isisin taistelijat pyörittävät orjamarkkinoita, joilla kaupataan hyökkäyksissä kaapattuja tyttöjä.

Bangura kertoo AFP:lle muun muassa joukosta teinityttöjä, jotka kaapattiin, lukittiin huoneeseen, riisuttiin alasti ja pestiin. Tämän jälkeen heidän piti seistä odottamassa, kun ryhmä miehiä arvioi heidän hintansa.

Isis käyttää tyttöjen kaappaamista avainkeinona, kun järjestö rekrytoi uusia taistelijoita ulkomailta. Lähettiläs rinnastaa naisten hyväksikäytön keskiaikaan. Hänen mielestään Isis haluaa luoda yhteiskunnan, joka kuvastaa 1300-lukua.

YK:n tekninen ryhmä on lähdössä Isisin valtaamille alueille tekemään suunnitelmaa Isisin seksuaalisen väkivallan uhriksi joutuneiden auttamiseksi.

Banguran lisäksi BBC:n toimittaja Ghadi Sary paljasti tällä viikolla karuja yksityiskohtia arjesta Isisin valtaamilla alueilla. Hän oli kuvannut salaa videoita Isisin valtaamassa Mosulin kaupungissa Irakissa.

Naiset eivät saa poistua kotoaan peittämättä koko vartaloaan ja kasvojaan.

Videolla paikallinen nainen kertoo, että hän on kuullut huhuja miehistä, joita on ruoskittu, koska he eivät ole pakottaneet vaimojaan käyttämään hansikkaita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat