Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinan turvallisuusjohtaja tuomittiin elinkautiseen

Entistä turvallisuusjohtajaa syytetään vallan väärinkäytöstä

Ulkomaat
 
Reuters TV
Zhou Yongkang kuunteli tuomionsa oikeudessa Tianjinissa.
Zhou Yongkang kuunteli tuomionsa oikeudessa Tianjinissa. Kuva: Reuters TV

Kiinan entinen turvallisuuspäällikkö Zhou Yongkang tuomittiin torstaina elinkautiseen vankeuteen lahjonnasta, vallan väärinkäytöstä ja valtionsalaisuuksien vuotamisesta, kertovat kiinalaisviestimet.

Xinhua-uutistoimiston mukaan Zhou, 72, tunnusti syyllisyytensä oikeudenkäynnissä. Hänen pidätyksestään kerrottiin viime joulukuussa.

Zhoun väitetään auttaneen sukulaisiaan ja ystäviään rikastumaan valtion kustannuksella ja käyttäneen valtaansa haaliakseen rakastajattaria.

Presidentti Xi Jinpingin lanseeraama korruptionvastainen kampanja on osunut lukuisiin virkamiehiin ja kiinalaispoliitikkoihin, joista Zhou on korkea-arvoisin. Hän jäi 2012 eläkkeelle kommunistipuolueen politbyroon pysyvästä komiteasta, joka on Kiinan ylin päättävä elin.

Turvallisuusministeriön johtajana Zhou vastasi poliisista ja sisäisistä turvallisuusjoukoista, kotimaan tiedustelusta ja oikeuslaitoksesta. Hänen sanotaan kehittäneen Kiinan nykyisen turvallisuuskoneiston ja häntä pelkäsivät etenkin toisinajattelijat.

Zhoun tiedettiin joutuneen korruptionvastaisen kampanjan syyniin jo kauan ennen kuin Kiina virallisesti ilmoitti häneen kohdistuvasta tutkinnasta heinäkuussa 2014. Hänen läheinen toverinsa Bo Xilai tuomittiin niin ikään elinkautiseen lahjusten ottamisesta vuonna 2013.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat