Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Germanwingsin turmakoneen perämiestä hoiti 41 lääkäriä

Syyttäjän mukaan Andreas Lubitz kärsi psykoosista

Ulkomaat
 

Germanwings-lentoyhtiön perämies Andreas Lubitz oli 41:n eri lääkärin hoidettavana ennen kuin hän ohjasi Airbus A320 -matkustajakoneen päin vuorenrinnettä Ranskan Alpeilla maaliskuussa. Turmassa kuoli 150 ihmistä.

Lubitz tapasi lääkärit viiden vuoden aikana. Tapaamisista seitsemän oli kuukautta ennen kohtalokasta lentoa Espanjan Barcelonasta Saksan Düsseldorfiin, kertoi Ranskan Marseillen kaupungin syyttäjä Brice Robin uutistoimisto AFP:n mukaan.

Robin totesi Lubitzin kärsineen psykoosista. Lubitz myös pelkäsi näkönsä menettämistä.

Tutkimuksissa on selvinnyt, että perämiestä hoitaneiden lääkäreiden mukaan 27-vuotias Lubitz ei ollut työkykyinen. Lääkärit eivät kuitenkaan kertoneet Lubitzin terveydentilasta Germanwingsille, koska potilaiden yksityisyyslait eivät sitä sallineet.

Lääkäreillä olisi pitänyt olla todisteita siitä, että Lubitzin tarkoituksena oli satuttaa itseään tai muita.

Kolme tuomaria on ottanut tutkittavakseen onnettomuuden. Tuomareiden tehtävänä on selvittää, voidaanko ketään muuta pitää osasyyllisenä tragediaan. Nyt tutkitaan sitä, onko perämiehen henkisen tilan seuraamisessa tehty virheitä. Lubitzilla oli aiemmin todettu vaikea masennus.

Syyttäjä tutkii, onko Germanwingsin omistavaa Lufthansa-lentoyhtiötä syytä epäillä laiminlyönneistä, koska yhtiö ei seurannut tarpeeksi tarkasti Lubitzin terveydentilaa.

Onnettomuus on herättänyt laajaa keskustelua siitä, testataanko ja seurataanko lentäjien terveydentilaa riittävän tarkasti.

"Lentäjien psykologinen testaus tulee sitä vaikeammaksi, mitä syvemmälle asiaan paneutuu", totesi johtaja Carsten Spohr Lufthansasta uutistoimisto Reutersin mukaan.

Täydellistä varmuutta lentäjien luotettavuudesta on kansainvälisen ilmakuljetusliiton Iatan mukaan vaikea saada.

"Jos ihmisiä rankaisee tällaisista ongelmista, he eivät kerro niistä. Se on viimeinen asia, mitä tässä halutaan", Iatan johtaja Tony Tyler sanoi uutistoimiston mukaan.

Torstaisessa uhrien omaisille järjestetyssä tiedotustilaisuudessa oltiin raivoissaan siitä, että uhrien palauttaminen Saksaan on viivästynyt.

Eräät uhrien omaiset olivat vihaisia Lufthansan ilmoituksesta, jonka mukaan eräiden ruumiiden kotimaahan palauttaminen myöhästyy, koska kuolintodistuksissa olevissa nimissä on kirjoitusvirheitä.

Toistaiseksi 44 saksalaisuhria on palautettu Saksaan. Onnettomuuslennolla heitä oli mukana kaikkiaan 72. Loppujen uhrien jäännökset saadaan palautettua kotimaihinsa kesäkuun loppuun mennessä, Robin sanoi.

Tunnistamattomien matkustajien jäännökset haudataan yhteishautaan Vernetin kylään lähelle onnettomuuspaikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat