Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuet 1,5-vuotiaan kotihoidosta Suomen, Ruotsin ja Saksan pääkaupungeissa

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Lapsen kotihoitoon saa tukea Helsingissä 561,17–744,48 euroa. Tuki riippuu osittain perheen tuloista. Tuloista riippumaton osuus muodostuu hoitorahasta 342,53 euroa ja Helsinki-lisästä 218,64 euroa. Tulot vaikuttavat näiden päälle tulevaan hoitolisään, jonka suurin mahdollinen määrä on 183,31 euroa. Jos perheen tulot kasvavat riittävän suuriksi, hoitolisää ei saa lainkaan. Kyseessä on 1,5-vuotias esikoinen, jota hoidetaan kotona.

Ruotsissa 1,5 vuotiaan lapsen kotihoitoon ei pääkaupunki Tukholmassa saa erityistä kotihoidon tukea, sillä Tukholma luopui kunnallisesta kotihoidontuesta vuoden alussa. Joissakin muissa kunnissa kotihoidontuki on yhä voimassa, mutta hallitus suunnittelee koko tukijärjestelmän lakkauttamista.

Pariskunnasta kumpikin vanhempi saa lapsilisää 525 kruunua eli 56 euroa kuussa, kunnes lapsi on 16. Yksinhuoltaja saa 1 050 kruunua eli noin 112 euroa. Lapsilisä on verotonta.

Berliinissä 1,5-vuotiaan lapsen kotihoitoon saatava tuki on 150 euroa. Summa on sama koko Saksassa, eikä siitä makseta veroja. Se on myöskin sama kaikille tuloista riippumatta. Vanhempainraha sen sijaan vaihtelee tulojen mukaan.

Hoitoraha tuli voimaan elokuussa 2013. Sitä voi saada lapsesta, joka on vähintään vuoden ja kaksi kuukautta vanha ja korkeintaan kolmevuotias.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat