Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa lopetti Merkelin salakuuntelututkimukset

Ulkomaat
 

Saksa on lopettanut liittokansleri Angela Merkelin puhelinurkintaan liittyvät tutkimukset, kertoivat syyttäjänviranomaiset perjantaina.

Valtionsyyttäjä Harald Range sanoi tiedotteessaan, ettei näyttö riitä tutkinnan jatkamiseen, koska syyttäjä ei ole saanut Yhdysvaltojen kansalliselta turvallisuusvirastolta NSA:lta tarvittavia todisteita.

Salakuunteluskandaali on hiertänyt Saksan ja Yhdysvaltojen välejä siitä lähtien kun se tuli ilmi tietovuotaja Edward Snowdenin paljastusten yhteydessä. Saksalaislehti Der Spiegel kertoi kesällä 2013 NSA:n salakuunnelleen Merkelin puhelinta.

Yhdysvallat ei suoranaisesti kiistänyt väitteitä. Presidentti Barack Obama kuitenkin vakuutti tuolloin, ettei Merkelin puhelinta urkita nyt eikä tulevaisuudessa.

"Julkisuudessa tunnustukseksi tulkitut kommentit eivät vapauta syyttäjiä rikoslain edellyttämien todisteiden keräämisen taakasta. Median tähän mennessä julkistamissa Edward Snowdenilta saaduissa dokumenteissa ei ole pitäviä todisteita liittokanslerin matkapuhelimen salakuuntelusta", Range perusteli uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tutkinta aloitettiin noin vuosi sitten. Saksalaisviranomaiset valittivat todisteiden vähäisyyttä jo viime marraskuussa, ja suosittelivat tutkinnan lopettamista.

Yhdysvaltojen harjoittama tiedustelu on muutenkin aiheuttanut närää Saksassa. Viime vuoden heinäkuussa kahden Saksan valtion työntekijän epäiltiin vakoilleen Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelun CIA:n laskuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat