Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arvio: Maailmassa on puoli miljoonaa lapsisotilasta

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Maailmassa on jopa 500 000 lapsisotilasta, Nobel-voittaja Kailash Satyarthi arvioi perjantaina uutistoimisto AFP:n mukaan. Kansainvälisen työjärjestön (ILO) huippukokoukseen Genevessä osallistunut Satyarthi sai viime vuonna Nobel-palkinnon työstään lasten hyväksi.

Paras tapa taistella lapsityövoimaa vastaan on antaa maailmanlaajuisesti rahaa koulutukseen, mutta siihen osoitetut määrärahat ovat pienentyneet dramaattisesti neljän viime vuoden aikana.

"Lasten pakottaminen tappamaan muita ihmisiä on pahinta, mitä lapselle voi tehdä", Satyarthi sanoi. Hän kritisoi varsinkin Syyriaa, Irakia, Nigeriaa ja Afganistania.

"Tulin vihaiseksi kun luin, kuinka viisivuotiaalle lapselle annettiin ase, jotta hän voisi tappaa vihollisen kilpailevasta aseryhmästä Irakissa. Kun lapsi ei pystynyt käsittelemään asetta, hänet haudattiin elävältä. Tämän pitäisi tehdä teidät kaikki vihaisiksi, hän sanoi Genevessä.

Koulutus kattaa vain prosentin kaikesta humanitaarisesta avusta. Satyarthi laskee, että jos maailman asevoimiin käytettävät rahat ohjattaisiin neljän ja puolen päivän ajan koulutukseen, kaikki maailman lapset pääsisivät kouluun. Se maksaisi 19,6 miljardia euroa vuosittain.

ILO:n mukaan 168 miljoonaa lasta käy töissä. Heistä 150 miljoonaa on 5–14-vuotiaita.

Satyarthin mukaan miljoonat lapset maailmassa ovat vaarassa.

"Kun luemme lehdestä, että tyttöjä on myyty seksiorjiksi Syyriassa tupakka-askia halvemmalla, minua hävettää."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat