Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vankilan työntekijän epäillään auttaneen karkureita USA:ssa

Joyce Mitchellin epäillään toimittaneen vangeille sahanteriä pakoa varten

Ulkomaat
 

Vankilan työntekijän epäillään auttaneen kahta vankia karkaamaan vankilasta New Yorkin osavaltiossa viime viikonloppuna.

Uutiskanava CNN:n mukaan vankilassa työskentelevä Joyce Mitchell olisi toimittanut vangeille metallisahan teriä, poran osia ja kahdet silmälasit, joihin oli kiinnitetty valo.

Murhasta tuomitut Richard Matt ja David Sweat pakenivat vaarallisille vangeille tarkoitetusta Clintonin vankilasta viikko sitten perjantain ja lauantain välisenä yönä. Vankila sijaitsee Dannemoren pikkukaupungissa lähellä Kanadan rajaa.

Miehet olivat tehneet työkalujen avulla reiän selliensä väliseinään ja toisen sellin takaseinään. Reiän kautta vangit pääsivät ulos vankilarakennuksesta, minkä jälkeen he tekivät reiän viemäritunneliin, jota pitkin he pääsivät muurin ali. Vankilan ulkopuolella he nousivat viemäriaukon kautta ulos.

Vankien etsintä on kestänyt nyt viikon, ja poliisikoirat ovat löytäneet karkureista hajujälkiä. Etsinnät keskittyvät metsään vankilan lähellä. Monet paikalliset ovat pysytelleet sisätiloissa, ja koulu on pidetty suljettuna vaaratilanteen takia.

Vankeja auttanut Mitchell työskenteli vankilan ompelimossa, jossa hän opetti vangeille vaatteiden valmistusta. New Yorkin osavaltion poliisipäällikön Joseph d'Amicon mukaan Mitchellin puhelinta oli myös käytetty Mattin tuttavien tavoittamiseksi.

Mitchellin poika Tobey Mitchell kiisti tällä viikolla, että hänen äitinsä olisi auttanut vankeja.

"Hän ei ole sellainen ihminen, joka vaarantaisi omansa tai muiden hengen auttaakseen tällaisia miehiä pakenemaan", Tobey Mitchell sanoi uutiskanava NBC:lle.

Laura Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat