Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Strauss-Kahn vapautettiin paritussyytteistä

Ranskalaisen oikeusistuimen mukaan IMF:n entinen johtaja ei järjestänyt orgioita

Ulkomaat
 
Gonzalo Fuentes Reuters
Dominique Strauss-Kahn lähti perjantaina kodistaan Pariisissa kuulemaan oikeuden päätöstä.
Dominique Strauss-Kahn lähti perjantaina kodistaan Pariisissa kuulemaan oikeuden päätöstä. Kuva: Gonzalo Fuentes Reuters

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n entinen johtaja Dominique Strauss-Kahn vain nyökkäsi vaisusti, kun ranskalaistuomari perjantaina kertoi oikeuden vapauttaneen hänet paritussyytteistä.

Perjantai oli eräänlainen päätepiste neljä vuotta sitten alkaneelle julkisuusmyllylle ja oikeusprosessien sarjalle, joka alkoi, kun newyorkilaisen hotellin siivooja väitti Strauss-Kahnin pakottaneen hänet suuseksiin.

Kuka

Dominique Strauss-Kahn

 66-vuotias, syntynyt vuonna 1949 Pariisissa Ranskassa.

 Koulutukseltaan taloustieteilijä ja juristi. Ranskan valtiovarainministeri 1997–1999. Kansainvälisen valuuttarahaston johtaja 2007–2011.

 Yksi lapsi. Erosi pitkäaikaisesta vaimostaan, toimittaja Anne Sinclairista vuoden 2011 seksiskandaalin jälkeen.

Nyt Strauss-Kahnia syytettiin törkeästä parituksesta. Syyttäjien mukaan Strauss-Kahn olisi järjestänyt prostituoituja vuosina 2008–2011 Pariisissa, Brysselissä ja Washingtonissa pidettyihin seksijuhliin, joihin hän itse osallistui.

Oikeuden mukaan Strauss-Kahn ei ollut orgioiden järjestäjä, vaan osallistui niihin vieraana.

Todisteita siitä, että Strauss-Kahn olisi tiennyt naisten olevan prostituoituja, ei löytynyt, Le Figaro -lehti kertoi.

Prostituutio ei ole Ranskassa laitonta, mutta sen edistäminen ja siitä hyötyminen taloudellisesti on.

Oikeudenkäynnissä oli syytettyinä 13 muuta ihmistä paritukseen liittyen.

Tähän kirjavaan joukkoon kuuluivat muun muassa Lillessä sijaitsevan Carlton-luksushotellin entinen omistaja ja pr-päällikkö sekä belgialaisen seksiklubin omistaja.

Monet syytetyistä ovat vapaamuurareita.

Carltonin entinen johtaja René Kojfer tuomittiin parituksesta vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Oikeuden mukaan Kojfer oli parittanut viittä prostituoitua.

Muut vapautuivat syytteistä.

Oikeuden päätökset eivät tulleet yllätyksinä, sillä juttu on vesittynyt pikku hiljaa. Valtion syyttäjä totesi helmikuussa, ettei Strauss-Kahnia vastaan yksinkertaisesti ollut todisteita ja vaati syytteistä luopumista. Tutkintatuomarit eivät kuitenkin suostuneet tähän.

Lisäksi kaksi prostituoituja luopui siviilikanteista Strauss-Kahnia vastaan, koska näyttö uupui.

Strauss-Kahnin ja hänen asianajajiensa mukaan oikeudenkäynti keskittyi paritusepäilyjen sijaan hänen seksuaalisiin mieltymyksiinsä.

Prostituoidut luonnehtivat juhlien tapahtumia muun muassa "teurastukseksi" ja väittivät Strauss-Kahnin pitäneen heitä pilkkanaan.

Strauss-Kahn myönsi oikeudenkäynnin aikana pitävänsä rajusta seksistä. Hän kuitenkin kiihtyi, kun häneltä tivattiin viehtymyksestä anaaliseksiin.

"Minulla täytyy olla keskivertomiestä rajumpi seksuaalisuus. Naisilla on oikeus olla pitämättä siitä, olivat he sitten prostituoituja tai eivät", hän sanoi.

Strauss-Kahn oli vielä vuonna 2011 ennakkosuosikki Ranskan uudeksi presidentiksi.

Hän putosikin korkealta, kun newyorkilaisen Sofitel-hotellin siivooja Natissatou Diallo sanoi Strauss-Kahnin pakottaneen hänet sviitissään suuseksiin. Rikossyyte raukesi, ja Strauss-Kahn sopi myös Diallon nostaman siviilikanteen ennen oikeudenkäsittelyä.

Vaikka seksiskandaalit ovat tahranneet Strauss-Kahnin maineen, vielä ennen prostituutio-oikeudenkäynnin alkua ranskalaisten enemmistö uskoi, että hän olisi ollut parempi presidentti kuin François Hollande.

Elämäkerran kirjoittaja Michel Taubmann uskoo, että Strauss-Kahn tullaan muistamaan parittajan sijaan "libertiininä", joka on valmis vapaaseen seksiin useiden eri naisten kanssa. Tällaisia miehiä ei ranskalaisessa kulttuurissa ole perinteisesti pidetty moraalittomina.

Julkisen viran edellyttämää kunniallisuutta hänellä ei kuitenkaan ole.

"Dominique on menettänyt kaiken toivon paluusta politiikkaan", kuvailee Taubmann BFMTV-kanavan haastattelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat