Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itävalta ei enää käsittele turvapaikkahakemuksia

Kyseessä on muille EU:n jäsenmaille kohdistettu protesti

Ulkomaat
 
HS–REUTERS

Itävalta on lopettanut turvapaikkahakemusten käsittelyn vastalauseena muille Euroopan unionin maille. Itävalta haluaa muiden EU-maiden lisäävän pakolaiskiintiöitään ja ottavan vastaan nykyistä enemmän turvapaikanhakijoita, sisäministeri sanoi lauantaina haastattelussa.

Itävalta haluaa "pysäyttää turvapaikkapikajunan" ja tulla muita EU-maita vähemmän kiinnostavammaksi turvapaikkakohteeksi, sisäministeri Johanna Mikl-Leitner sanoi Die Presse -lehdelle. Hän myös vaati muita EU-maita luomaan kiintiöitä turvapaikanhakijoille.

Viime kuussa Euroopan komissio lupasi helpottaa Italiaan ja Kreikkaan kohdistuvaa pakolaispainetta uudella hätäsuunnitelmalla, jonka avulla on tarkoitus siirtää Välimeren yli saapuneita pakolaisia muihin EU-maihin. Tuhansia siirtolaisia saapuu viikoittain erityisesti Libyasta Välimeren yli.

Suurimmat EU-maat Ranska ja Saksa ovat kuitenkin suhtautuneet komission suunnitelmaan epäillen. Ranskan ja Saksan oli tarkoitus vastaanottaa valtaosa pakolaisista.

Turvapaikkahakemukset Itävaltaan ovat lisääntyneet vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana 160 prosentilla.

Mikl-Leitnerin mukaan Itävallan turvapaikkasuosion syy on siinä, että maa käsittelee hakemukset nopeammin kuin moni muu EU-maa.

Itävallan oppositiopuolueet ja pakolaisia avustavat järjestöt arvostelivat Mikl-Leitnerin päätöstä vastuuttomaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat