Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hillary Clinton avautui äitinsä vaikeasta lapsuudesta

Clinton keskittyi ensimmäisessä vaalipuheessaan keskiluokan ahdinkoon

Ulkomaat
 

Presidenttiehdokas Hillary Clinton ei ole vain menestyvä lakimies ja entinen senaattori ja ulkoministeri, vaan myös tytär, joka äitinsä kovan elämän ansiosta ymmärtää keskiluokan ongelmia. Tämä on viesti, jonka Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Clinton halusi välittää amerikkalaisille äänestäjille ensimmäisessä vaalikampanjapuheessaan New Yorkissa lauantaina.

"Jokainen tarvitsee mahdollisuuden ja esikuvan. Äidilläni ei ollut kumpaakaan", Clinton sanoi hurraavalle yleisölle Roosevelt Islandilla.

Toisin kuin edellisessä presidentinvaalikampanjassaan vuonna 2008, Clinton on nyt päättänyt puhua perheestään ja kokemuksistaan tyttärenä, äitinä ja isoäitinä. Tarkoitus on pehmentää Clintonin pätevää mutta kovapintaista imagoa.

Toinen päämäärä on näyttää, että kymmeniä miljoonia dollareita puheillaan ansainneet Clintonit ymmärtävät köyhien ihmisten ahdinkoa. Keskiluokan taloudellisista ongelmista on tulossa vuoden 2016 presidentinvaalien pääteema.

Clintonin äiti Dorothy Rodham kasvoi köyhässä ja riitaisassa perheessä Chicagossa 1920-luvun alussa. Kun hän oli 8-vuotias, hänen vanhempansa erosivat, ja he lähettivät Dorothyn ja tämän pikkusiskon Kaliforniaan isoäidin kasvatettaviksi.

The New York Times -lehden mukaan isoäiti kohteli tyttärentyttäriään julmasti.

Clinton muistutti, että äidin kokemukset saivat hänet nuorena juristina hakeutumaan lasten oikeuksia puolustavaan säätiöön. Hän puhui lasten oikeuksista myös lauantaina ja sanoi kannattavansa laadukasta päivähoitoa ja palkallista äitiyslomaa.

"Menestystä ei pidä mitata menestyneimpien amerikkalaisten varakkuudella, vaan sillä, kuinka moni lapsi ponnistautuu köyhyydestä ylös", Clinton sanoi.

"Jos tekee osansa, pitäisi olla mahdollisuus menestyä. Vauraus ja demokratia eivät ole vain miljonäärejä varten. Yhdysvallat voi menestyä vain, jos tekin menestytte."

Laura Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat