Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Airbnb vastaan hotelli Manhattanilla

Ulkomaat
 

New York on kallis kaupunki. Jos käytössä on parisataa dollaria, millaisen hotellihuoneen tai Airbnb-majoituksen sillä saa Manhattanilta?

Jos haluaa asua keskikaupungilla lähellä Times Squarea, arkiyö esimerkiksi Row-hotellissa 8. avenuella maksaa 179 dollaria (159 euroa) Booking.comin kautta varattuna. Selvästi halvemmissa hotelleissa suihku on käytävällä.

Rahalla saa pikkuruisen, puhtaanvalkoisen huoneen, jossa on kaksi sänkyä, kylpyhuone ja näköala 22. kerroksesta kattojen yli länteen. Hotellissa on pieni kuntosali, mutta aamiainen ei kuulu hintaan.

Ikävä yllätys tulee laskua maksaessa: 179 dollarin päälle lisätään kuusi erilaista veroa ja maksua, joiden takia loppusumma on 236,13 dollaria (210 euroa).

Entä sitten Airbnb?

Manhattanilla tarjolla olevat asunnot ovat persoonallisempia kuin hotellit. 150–200 dollarilla saisi pienen yksiön Columbus Circleltä tai yhden huoneen muun muassa Times Squarelta, Upper East Sidelta, Harlemista ja East Villagesta. Yksi mainostaa talon kattoterassia, toinen ilmaista iPhonea asumisen ajaksi.

Kauempana Manhattanilta samalla rahalla saa tietysti enemmän.

Useimmat majoittajat taitavat olla haluttomia kertomaan vuokrausbisneksestään, sillä moneen HS:n haastattelupyyntöön vastataan, että asunto ei ole vapaana.

Dave Dharin asunto on. Se sijaitsee vain parin korttelin päässä Row-hotellista hienossa pilvenpiirtäjässä, jossa on aulavahti.

Yö 21. kerroksen asunnossa maksaa 180 dollaria (160 euroa). Verot maksaa majoittaja, mutta vierailijan kontolle tulee 10 dollarin siivousmaksu ja 23 dollarin palvelumaksu. Loppusumma on 213 dollaria (190 euroa).

Sillä saa pelkistetyn makuuhuoneen, jossa on lukittava ovi, oma parveke ja huima näköala Freedom Tower -pilvenpiirtäjälle asti. Kylpyhuone ja keittiö jaetaan Dharin ja tämän kämppäkaverin kanssa. Parasta asunnossa on talon iso uima-allas, jollainen löytyisi vain huomattavasti kalliimmasta hotellista.

Mikä on lopputulos?

Airbnb on edullisempi, ja Dhar antaa vierailijalle hyviä vinkkejä alueen iltaelämästä. Koti kertoo enemmän New Yorkista kuin persoonattomat hotellit.

Airbnb:n huono puoli on se, että vastausta majoituspyyntöön joutuu odottamaan hetken. Asunnon jakaminen kahden tuntemattoman miehen kanssa tuntuu myös kiusalliselta.

Toisaalta jokainen matkailija ja majoittaja saa jättää toisistaan Airbnb:n sivuille julkisen arvion. Ellei majoittaja kohtele vierastaan hyvin, hän ei saa uusia.

Laura Saarikoski HS
New York

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat