Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jopa 14 miljoonaa ihmistä tietomurron kohteena USA:ssa

Hakkereille päätyi tiedustelun ja armeijan henkilöstön arkaluonteisia tietoja

Ulkomaat
 
James Lawler Duggan Reuters
Tietomurron kohteena on Yhdysvaltain turvallisuusvirastojen henkilöstöhallinnan toimistoja, joita on muun muassa Washingtonissa.
Tietomurron kohteena on Yhdysvaltain turvallisuusvirastojen henkilöstöhallinnan toimistoja, joita on muun muassa Washingtonissa. Kuva: James Lawler Duggan Reuters

Kiinalaiset hakkerit ovat murtautuneet tietopankkiin, joka sisältää arkaluontoista tietoa Yhdysvaltain tiedustelun ja armeijan henkilökunnasta, amerikkalaiset viranomaiset kertoivat.

Tietomurron kohteena on ollut Yhdysvaltain turvallisuusvirastojen henkilöstöhallinnon toimistoja.

Viranomaiset pelkäävät, että arkaluonteisia tietoa jopa miljoonista amerikkalaisista on saattanut vuotaa tietomurtajille.

Uutistoimisto AP:lle nimettömänä puhuneet viranomaiset kertovat, että hakkerit ovat saaneet käsiinsä lomakkeita, joita on käytetty armeijaan ja tiedusteluun värvättyjen haastatteluissa.

Haastatteluissa on selvitetty henkilöiden taustatietoja, ja niitä on käytetty kartoittamaan turvallisuusriskejä.

Lomakkeissa on tietoja muun muassa henkilöiden mahdollisista maksuvaikeuksista, alkoholinkäytöstä tai huumausainerikoksista.

Yhdysvaltain viranomaiset pelkäävät, että tietoja voidaan käyttää Yhdysvaltain turvallisuusviranomaisten tai heidän perheidensä kiristämiseen.

Viime viikolla Yhdysvallat kertoi suuresta tietomurrosta, jossa oli viety Yhdysvaltain hallituksen työntekijöiden henkilötietoja. Uusi mahdollinen tietomurto saattaa olla vieläkin vakavampi.

Alun perin arvioitiin, että noin neljän miljoonan amerikkalaisen tiedot olisivat vuotaneet hakkereille. AP:lle puhuneiden amerikkalaisten viranomaisten mukaan kyse saattaa olla kuitenkin jopa 14 miljoonasta ihmisestä.

Yhdysvaltain mukaan tietomurron jäljet johtavat Kiinaan. Kiina pitää syytöksiä "vastuuttomina ja epätieteellisinä".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat