Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Italia uhkailee EU:ta – rautatieasemat täynnä nukkuvia siirtolaisia

Italian rautatieasemat ovat täyttyneet niiden suojissa nukkuvista maahantulijoista

Ulkomaat
 
HS–AFP

Italia uhkaili sunnuntaina Euroopan unionia vaihtoehtoisella suunnitelmalla, jos se ei saa EU:lta apua siirtolaiskriisiinsä.

Itävalta ja Ranska ovat karkottaneet viime päivien tehoiskuissa turvapaikanhakijoita takaisin Italian puolelle. Samalla Italialla on vaikeuksia majoittaa maahan saapuvia kymmeniätuhansia siirtolaisia.

Italian juna-asemista on tullut pullonkauloja, kun sadat maahantulijat nukkuvat niiden suojissa turistien keskellä Rooman ja Milanon päärautatieasemilla.

"Jos Eurooppa valitsee solidaarisuuden, hyvä. Jos ei, meillä on suunnitelma B valmiina. Mutta se vahingoittaisi ennen kaikkea Eurooppaa", pääministeri Matteo Renzi sanoi Corriere della Sera -lehden haastattelussa.

EU ei ole vielä päässyt yksimielisyyteen suunnitelmasta, jonka mukaan Italiaan ja Kreikkaan tulleita pakolaisia siirrettäisiin muihinkin jäsenmaihin.

Italia on tämän vuoden aikana pelastanut mereltä ja ottanut vastaan yli 57 000 siirtolaista ja turvapaikanhakijaa. Rooma haluaa nyt muidenkin maiden kantavan oman vastuunsa hädänalaisista.

Pakolaisten täytyy hakea turvapaikkaa EU-maasta, jonne he saapuvat ensimmäisenä. Italia sanoo käytännön olevan epäreilu, koska maa joutuu huolehtimaan yksin tuhansista mereltä saapuvista pakolaisista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat