Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroopan unionin tietosuojadirektiivi etenee

Ulkomaat
 

Kahden vuoden takaiset paljastukset Yhdysvaltojen maailmanlaajuisesta verkkovakoilusta ovat kiihdyttäneet tietoturvaan ja kyberturvallisuuteen liittyvää keskustelua myös Suomessa ja Euroopan unionissa.

EU:n pitkään valmistelema tietosuojadirektiivi etenee, ja sen laatimisessa on huomioitu Yhdysvaltojen tiedustelukyvyt, kertoo tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio.

"Euroopan unionin neuvosto hyväksyi juuri mandaatin aloittaa trilogineuvottelut direktiivin hyväksymiseksi", Aarnio sanoo. "Snowdenin paljastusten johdosta mukana on esimerkiksi kohta, jossa sanotaan, että kolmannessa maassa annettu tuomioistuimen määräys ei sellaisenaan kelpaa EU:ssa."

Trilogineuvottelut ovat jäsenmaita edustavan puheenjohtajamaan, EU:n komission ja Euroopan parlamentin välisiä neuvotteluita, joilla pohjustetaan EU:n parlamentin äänestystä uudesta laista.

Aarnion mukaan Suomessa perustuslaki on varsin edistyksellinen yksityiselämän suojan huomioimisessa, mutta keskustelu viranomaisten toimivaltaa ja henkilötietojen käsittelyä koskevista säännöksistä on silti tervetullutta.

Nykyinen lainsäädäntö on Aarnion mukaan melkoinen tilkkutäkki. "Toivon tietysti, että EU:n tietosuojadirektiivi selkiyttää tätä asiaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat