Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä ärähti USA:n suunnitelmista Euroopassa

"Aggressiivisin toimi sitten kylmän sodan"

Ulkomaat
 

Yhdysvaltojen suunnitelma siirtää raskasta aseistusta Eurooppaan on Venäjän mukaan Yhdysvalloilta ja Natolta "aggressiivisin toimi sitten kylmän sodan", kertoo uutistoimisto Interfax.

Interfaxin lainaaman Venäjän puolustusministeriön virkamiehen, kenraali Juri Jabukovin mukaan Venäjän on pakko lisätä joukkojaan länsirajallaan, jos Yhdysvaltojen suunnitelmat toteutuvat.

The New York Times -lehti kertoi lauantaina, että Yhdysvallat aikoo tuoda Baltiaan ja Itä-Euroopan Nato-maihin lisää panssarivaunuja, muita panssaroituja sotilasajoneuvoja ja erilaista raskasta aseistusta jopa 5 000 sotilaan tarpeisiin.

Baltian maihin raskasta aseistusta lähetettäisiin noin 150 sotilaan tarpeisiin kuhunkin maahan. Puolaan, Romaniaan ja Bulgariaan puolestaan noin 750 sotilaan tarpeisiin.

Jos Yhdysvaltain puolustushallinnon Pentagonin suunnitelmat toteutuvat, on kyse ensimmäisestä kerrasta Naton vuoden 2004 laajentumisen jälkeen, kun maa sijoittaa laajemmin raskasta sotilaskalustoa itäiseen Keski-Eurooppaan ja Baltian maihin.

Puolan puolustusministeri Tomasz Siemoniak sanoi maanantaina Puolan odottavan Yhdysvalloilta tietoa joukkojen sijoittamisesta lähiviikkoina.

Siemoniak sanoi PAP-uutistoimiston haastattelussa, että hän keskusteli joukoista Yhdysvaltojen puolustusministerin Ashton Carterin kanssa toukokuussa.

Siemoniakin mukaan kriisitilanteessa joukkojen ja kaluston siirtäminen olisi helppoa kauempaakin. Hän kuitenkin korostaa, että niitä olisi myös hyvä olla lähellä "vaaravyöhykkeitä".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat