Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sudanin presidentti al-Bashir pakeni Etelä-Afrikasta

Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC vaati pidättämistä

Ulkomaat
 
Mohamed Nureldin Abdallah Reuters
Presidentti Omar al-Bashiria epäillään rikoksista ihmisyyttä vastaan.
Presidentti Omar al-Bashiria epäillään rikoksista ihmisyyttä vastaan. Kuva: Mohamed Nureldin Abdallah Reuters

Sudanin sotarikoksista syytetty presidentti Omar al-Bashir pakeni mahdollisen pidätyspäätöksen pelossa Etelä-Afrikasta, jossa hän osallistui Afrikan unionin huippukokoukseen.

Pretorian korkein oikeus oli kieltänyt Bashiria lähtemästä ennen kuin eteläafrikkalainen oikeusistuin päättää, pidätetäänkö hänet vai ei.

Oikeus alkoi käsitellä asiaa puoliltapäivin Suomen aikaa, mutta Bashir ehti paeta ennen päätöksen valmistumista.

Jos oikeus olisi päätynyt Bashirin pidättämiseen, olisi hänet luovutettu Kansainvälisen rikostuomioistuimen ICC:n eteen.

Etelä-Afrikan hallitus kritisoi oikeuskäsittelyä vedoten siihen, että kaikille kokousvieraille oli etukäteen luvattu immuniteetti oikeustoimia vastaan.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon muistutti iltapäivällä, että kaikkien valtioiden, jotka ovat hyväksyneet ICC:n perustamissopimuksen, on noudatettava pidätysmääräystä. Etelä-Afrikka kuuluu näihin maihin.

Kansainvälinen rikostuomioistuin nosti vuonna 2009 Bashiria vastaan syytteet sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan. Syytteet liittyvät Darfurin konfliktiin.

Sudanin ulkoministerin mukaan Bashirin vierailu olisi voinut olla "normaali", mutta Afrikan ja Sudanin viholliset yrittivät luoda draamaa, uutistoimisto Reuters kertoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat