Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppositiojohtajan skandaalit ovat taakka

Ulkomaat
 
Lars Løkke Rasmussen
Lars Løkke Rasmussen

51-vuotias oikeistoliberaalipuolue Venstren puheenjohtaja Lars Løkke Rasmussen on poliitikko, jolla tuntuu olevan yhdeksän elämää. Nyt hän koettaa palata pääministeriksi oppositiosta ja selättää Helle Thorning-Schmidtin torstain vaaleissa.

Tanskaa 2009–2011 hallinneen Løkke Rasmussenin tausta on kuitenkin taakka.

Vuonna 2013 tuli ilmi, että Løkke Rasmussen oli käyttänyt epätavallisen suuria summia muun muassa ykkösluokan lentoihin ja hotelleihin toimiessaan kansainvälisen Global Green Growth Instituten puheenjohtajana. Tanskan valtio on ollut yksi järjestön rahoittajista.

Viime vuonna Løkke Rasmussen oli jälleen rahasotkujensa vuoksi otsikoissa. Hän oli ostanut puolueen rahoilla vaatteita ja matkan Mallorcalle. Kummastakin selkkauksesta, ja muista, puoluejohtaja selvisi potkuitta.

Opposition kannatus on liki koko vaalikauden ollut suurempaa kuin hallituksen, mutta Løkke Rasmussenin ongelma on, että johtajana hän on huomattavasti vähemmän suosittu kuin vastustaja Thorning-Schmidt.

Politiken-lehti kertoi vastikään Norstat-tutkimuslaitoksen mittauksesta, jossa kansalaisilta oli kysytty, mitä heille tulee ensimmäisenä mieleen pääministeriehdokkaiden nimistä. Iso kalja, kuitit ja epäuskottavuus, olivat kolme suosituinta vastausta Løkke Rasmussenin kohdalla.

"Jos hallitus voittaa, tämä on luultavasti pääsyitä", sanoo Aarhusin yliopiston valtiotieteen professori Rune Stubager.

Yksi vaalien pääkysymyksistä on, miten paljon valtion menot voivat kasvaa tulevalla vaalikaudella. Løkke Rasmussen ajaa nollalinjaa ja puolustaa veronkevennyksiä. Maahanmuuttopolitiikkaa hän kiristäisi muun muassa vaikeuttamalla pysyvän oleskeluluvan saamista.

Elina Kervinen HS
Kööpenhamina

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat