Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU jatkaa talouspakotteita Venäjää vastaan

Ulkomaat
 

EU-maiden ulkoministerit päättivät tänään maanantaina jatkaa talouspakotteita Venäjää vastaan tammikuun 2016 loppuun saakka. Pakotteiden jatko hyväksyttiin ilman keskustelua, sillä jäsenmaiden lähettiläät sopivat asiasta jo viime viikolla.

EU langetti Venäjälle viime kesänä talouspakotteita Ukrainan kriisin ja Krimin valtauksen takia. Pakotteet olisivat umpeutuneet heinäkuun lopussa, jollei niille olisi sovittu jatkoa.

Pakotteet sulkivat eurooppalaiset rahoitusmarkkinat Venäjän valtio-omisteisilta pankeilta ja rajoittivat Venäjän öljyteollisuuden uudistamiseen tarvittavan teknologian vientiä. Lisäksi sanktiot estävät puolustustarvikkeiden ja sotilaskäyttöön soveltuvien tarvikkeiden vientiä Venäjälle.

Viime viikon perjantaina EU päätti jatkaa myös Krimin valtaukseen liittyviä pakotteitaan.

Nämä pakotteet muun muassa estävät Krimillä valmistettujen tuotteiden tuonnin EU:n alueelle sekä liikenne-, viestintä- ja energiasektorin käyttöön soveltuvan teknologian viennin Krimille. Ne myös rajoittavat eurooppalaisten yritysten kiinteistöostoja ja rahoitusta krimiläisille yrityksille sekä estävät risteilyalusten matkat niemimaan satamiin.

Pakotteet ovat voimassa 23. kesäkuuta 2016 saakka.

Näiden lisäksi EU on laatinut mustan listan Ukrainan separatisteista ja venäläisistä. Listalla on tällä hetkellä 150 henkilöä ja 37 yhteisöä.

Listalla olijoiden matkustaminen EU:n alueella ja sen läpi on kielletty, ja heidän varansa unionin jäsenmaissa on jäädytetty.

Pakotteet umpeutuvat näillä näkymin syyskuun puolivälissä, mutta niillekin on hyvin todennäköisesti luvassa jatkoa.

Virve Kähkönen HS
Bryssel

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat