Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi tutkii, onko verkosta löytynyt rasistinen julistus Charlestonin ampujan kirjoittama

Sivustoa oli päivitetty keskiviikkona vain tunteja ennen iskua

Ulkomaat
 

Yhdysvaltain viranomaiset tutkivat lauantai-iltana internetistä löytynyttä sivustoa, jota epäiltiin Charlestonin joukkosurmasta syytetyn nuoren miehen henkilökohtaiseksi julistukseksi.

The Washington Post -lehden mukaan viranomaiset ovat kertoneet sen olevan keskiviikon kirkkosurmista syytetyn Dylann Roofin perustama.

Sivuston kuvissa 21-vuotias Roof poseeraa pidellen pistoolia ja Etelävaltioiden lippua. Toisessa kuvassa kivikasvoinen Roof pitelee palavaa Yhdysvaltojen lippua.

Sivulla on myös pitkä teksti jossa Roof ilmeisesti perustelee tekoaan. Verkkotunnus oli rekisteröity Roofin nimiin 9. helmikuuta, kertoo The Washington Postille puhunut viranomainen.

Lehden tietojen mukaan sivustoa oli päivitetty keskiviikkona iltapäivällä vain tunteja ennen iskua kirkkoon Charlestonissa. Julistuksen lopussa lukee, että "valitettavasti olen tätä kirjoittaessa suuressa kiireessä ja jotkut parhaista ajatuksistani, oikeastaan useat niistä, ovat ({hellip})jääneet pois ja kadonneet ikuisesti."

Valkoihoinen Roof pidätettiin torstaina ja asetettiin syytteeseen yhdeksän tummaihoisen kirkossakävijän murhasta.

Tekstissä syydetään rasistisia stereotypioita mustista, latinoista, juutalaisista ja aasialaisista. Viimeisessä osiossa, jonka otsikko on "selitys", kirjoittaja toteaa, ettei hänellä ole vaihtoehtoja, koska "kukaan ei tee muuta kuin jauhaa internetissä."

Julistuksessa todetaan myös, että "se, mikä sai minut oikeasti heräämään oli Trayvon Martinin tapaus". Sillä viitataan vuoteen 2012, kun naapurustovahti George Zimmerman ampui murtovarkaaksi epäilemänsä 17-vuotiaan Martinin Floridassa. Teinipojan kuolema sai rotusuhteet kuohumaan Yhdysvalloissa.

"En voi mennä yksin ghettoon taistelemaan. Valitsin Charlestonin, koska se on osavaltioni historiallisin kaupunki, ja siellä on eniten mustia suhteessa valkoisiin koko maassa", julistus jatkuu.

Charleston oli tärkeässä roolissa Yhdysvaltojen sisällissodassa, jossa Etelävaltiot pyrkivät irtautumaan liittovaltiosta säilyttääkseen orjuuden.

Sivu poistettiin verkosta pian sen löytymisen jälkeen, mutta monet yhdysvaltalaiset lehdet ovat julkaisseet sen verkkosivuillaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat