Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi siirtolaiskriisi koettelee Eurooppaa?

Ulkomaat
 

Miksi Eurooppa on
siirtolaiskriisin keskellä?
Kyse ei ole vain Euroopasta. Maailmassa on tällä hetkellä meneillään pahin pakolaiskriisi toisen maailmansodan jälkeen. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan viime vuonna lähes 60 miljoonaa ihmistä maailmassa eli ajettuina omista kodeistaan. Se on enemmän kuin mitä koskaan aiemmin on kirjattu.

Pakolaiskriisin syynä ovat sodat ja levottomuudet erityisesti Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Myös Ukrainan sota ja Saharan eteläpuolisen Afrikan konfliktit ovat ajaneet miljoonia kodeistaan.

Pahin tilanne on konfliktimaiden lähinaapureissa, mutta sadattuhannet pakolaiset ja siirtolaiset pyrkivät kohti Eurooppaa, koska täällä tilanne on heidän lähtömaihinsa verrattuna rauhallinen. 

 

Miten EU pyrkii
ratkaisemaan kriisin?
EU-komissio julkisti toukokuussa muuttoliikeagendan. Sen mukaan EU pyrkii välittömästi vahvistamaan läsnäoloa Välimerellä, tuhoamaan luvattomia siirtolaisia kuljettavat salakuljettajaverkostot, jakamaan tasaisemmin turvapaikanhakijoita EU-maiden kesken sekä tukemaan pakolaisten ja siirtolaisten lähtö- ja kauttakulkumaita. Maahanmuutto on Eurooppa-neuvoston asialistalla taas 25.–26. kesäkuuta. 

 

Miksi EU-maat ovat
erimielisiä siirtolaiskriisin
ratkaisumalleista?
Maahanmuutto vaikuttaa eri tavalla eri EU-maihin. Sijaintinsa vuoksi Italia ja Kreikka ovat tulijoiden ensisijaisia kohdemaita, mutta monet Eurooppaan saapuvista siirtolaisista pyrkivät esimerkiksi Saksaan, Ranskaan, Britanniaan tai Ruotsiin. Italia ja Kreikka haluaisivat lisää vastuunkantoa, kun taas siirtolaiskriisin katvemaissa sijaitsevat maat eivät mielellään vastaanota muihin maihin saapuneita siirtolaisia.

Vaikka EU-tasolla on pikaisesti yhdessä puututtu Välimeren ihmissalakuljetukseen, samaan aikaan monissa maissa on tehty itsenäisiä ratkaisuja. Esimerkiksi Itävalta keskeytti turvapaikkahakemusten käsittelyn, ja Unkari suunnittelee rakentavansa Serbian rajalle aidan, joka patoaisi maahanpyrkijät. Ranska on tehostanut rajavalvontaa estääkseen turvapaikanhakijoita siirtymästä Italiasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat