Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taistelut levisivät rintaman taakse

Ulkomaat
 

Taistelut Itä-Ukrainassa jatkuivat tiistaina verisinä. Kapinalliset väittivät Ukrainan armeijan hyökkäysten tappaneen kolme siviiliä. Armeija puolestaan sanoi Venäjän tukemien kapinallisten ampuneen pitkän kantaman tykeillä kyliin taistelualueen ympäristössä.

Muun muassa Pervomaiskin ja Horlivkan kyliin kaukana rintamalinjasta oli ammuttu, armeijan tiedottaja kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Armeijan mukaan yksi sotilas kuoli ja kaksitoista haavoittui taisteluissa maanantain ja tiistain aikana. Taistelut jatkuivat ainakin kapinallisten valtaaman Donetskin lentokentän ympäristössä.

Venäjän-mieliset separatistit puolestaan syyttivät uutistoimisto AFP:n mukaan armeijan tappaneen maanantain ja tiistain välisenä yönä kolme siviiliä hyökkäyksissään.

Itä-Ukrainan sodan osapuolet ovat syytelleet toisiaan lähes päivittäin viime helmikuussa solmitun tulitauon rikkomisesta.

Viime viikkoina väkivalta on jälleen yltynyt, ja kansainväliset tarkkailijat varoittavat taistelujen voivan puhjeta uudelleen. Tässä kuussa on AFP:n mukaan kuollut jo yli 60 ihmistä.

Viime vuoden maaliskuusta lähtien kyteneessä konfliktissa on kuollut noin 6 500 ihmistä.

Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan ulkoministerit tapasivat myöhään tiistaina Pariisissa tavoitteenaan pelastaa horjuva tulitauko. Ukraina, EU ja Yhdysvallat vaativat Venäjää katkaisemaan tukensa kapinallisille, mutta Venäjä kiistää olevansa osapuoli sodassa.

EU:n ulkoministerit päättivät maanantaina jatkaa Venäjän-vastaisia pakotteita, joilla EU rankaisee Venäjää sen toimista Itä-Ukrainassa ja Krimin valtauksesta viime vuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat