Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Senaatti antaa Obamalle valtuudet neuvotella vapaakaupasta

Ulkomaat
 

Yhdysvaltojen kongressi sysäsi tiistaina Aasian maiden kanssa käytäviä vapaakauppaneuvotteluja eteenpäin.

Presidentti Barack Obama saa senaatilta valtuudet vahvistaa Tyynenmeren vapaakauppasopimus eli TPP-sopimus nopeutetulla menettelyllä. Aloite hyväksyttiin jo viime viikolla edustajainhuoneessa, ja tiistain senaatti päätti täpärässä äänestyksessä siirtää sen lopulliseen äänestykseen.

The New York Timesin mukaan ehdotus sai senaatissa tarvittavan vähimmäismäärän eli 60 ääntä, kun vastaan äänesti 37. Lain läpimeno on käytännössä varmaa, sillä viimeisessä vaiheessa se tarvitsee taakseen vain 51 senaattoria.

Presidentille voidaan antaa poikkeuslailla lupa neuvotella kauppasopimuksia, jotka kongressi voi vain hyväksyä tai hylätä, mutta ei muuttaa. Obaman hallinto on hakenut jatkoa poikkeusvaltuuksille vuodesta 2012 asti saadakseen TPP-sopimuksen päätökseen.

Suurimmalla vimmalla neuvotteluvaltuuksia on vastustanut Obaman oman demokraattipuolueen vasen laita, joka epäilee vapaakaupan muun muassa siirtävän työpaikkoja Yhdysvalloista ulkomaille. Vain kolmetoista demokraattisenaattoria äänesti tiistaina Obaman neuvotteluvaltuuksien puolesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat