Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etelävaltioiden lippu pois Walmartin valikoimasta

Kauppajätti ei kirkkosurmien jälkeen enää halua myydä rotuväkivallan symbolia

Ulkomaat
 
MLADEN ANTONOV afp
Sadat ihmiset osoittivat mieltään etelävaltioiden lippua vastaan lauantaina Columbiassa Etelä-Carolinassa.
Sadat ihmiset osoittivat mieltään etelävaltioiden lippua vastaan lauantaina Columbiassa Etelä-Carolinassa. Kuva: MLADEN ANTONOV afp

Yhdysvaltalainen kauppajätti Walmart on päättänyt poistaa myynnistä etelävaltioiden sotalipun ja siihen liittyvät oheistuotteet, kertoo uutistoimisto AFP.

Lippua on pidetty rotuväkivallan symbolina, ja se herättänyt kiivasta keskustelua viikko sitten keskiviikkona tapahtuneiden Charlestonin kirkkosurmien jälkeen. Yhdeksän ihmisen murhasta epäilty Dylann Roof on esiintynyt internetiin ladatuissa kuvissa Yhdysvaltain sisällissodan hävinneiden etelävaltioiden lipun kanssa.

Walmart päätti poistaa lipun myynnistä samoihin aikoihin, kun Etelä-Carolinan osavaltion kuvernööri määräsi lipun poistettavaksi edustajainhuoneen rakennuksen edustalta Columbiassa.

"Meillä on järjestelmiä, joiden pitäisi auttaa meitä tekemään oikeita päätöksiä valikoimamme suhteen. Silti välillä sopimattomia tuotteita päätyy myyntiin, ja tämä on yksi niistä tapauksista", Walmartin tiedottaja Brian Nick sanoo yrityksen lausunnossa.

Walmartilla on yli 11 000 kauppaa ympäri maailmaa.

Roof pidätettiin viikko sitten torstaina. Hänet asetettiin syytteeseen yhdeksän mustan kirkossakävijän murhasta.

CNN:n haastatteleman viranomaisen mukaan Roof kertoi ampuneensa henkilöt "aloittaakseen rotusodan".

Lauantaina internetistä löytyi sivusto, jonka epäillään olleen Roofin tekemä. Sivustolla Roof poseeraa pistoolia ja etelävaltioiden lippua pidellen. Roofista on nähty myös kuvia, joissa hän poseeraa orjaplantaasien ja etelävaltioiden sotilaiden hautamuistomerkkien edessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat