Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakistanissa jo yli 800 ihmistä kuollut helteeseen

Ruumishuoneet ovat Karachissa täyttyneet kuolleista

Ulkomaat
 

Neljä vuorokautta kestänyt helleaalto on surmannut jo ainakin 780 ihmistä Karachissa, kertoo uutistoimisto Reuters. Muualla Karachin lähialueilla Sindhin maakunnassa on kuollut ainakin 30 ihmistä, kertoo BBC.

Maan suurimmassa kaupungissa Karachissa lämpö on noussut 45 asteeseen.

Helleaalto on osunut samaan aikaan laajojen sähkökatkojen ja muslimien viettämän ramadanin kanssa.

Suurin osa Pakistanin asukkaista on muslimeja. Ramadanin aikana muslimit pidättäytyvät syömästä ja juomasta valoisaan aikaan. Useat vanhempien ihmisten kuolemista helleaallon aikana ovat johtuneet elimistön kuivumisesta.

Karachin ruumishuoneet ovat täynnä.

"Neljän päivän helleaallon vaatimien kuolonuhrien lukumäärä on jo lähes 800. Suunnittelemme ruumishuoneen laajennusta pärjätäksemme vastaavien tilanteiden kanssa tulevaisuudessa", sanoi paikallisen hyväntekeväisyysjärjestö Edhin edustaja Anwar Kazmi.

Karachin pienellä rikkaalla kansanosalla on varaa ilmastointilaitteisiin, mutta suurin osa kaupungin noin 20 miljoonasta asukkaasta on lähinnä heikon tuulen viilentävän vaikutuksen varassa.

Meteorologien keskiviikolle ennustamat sateet eivät olekaan saapumassa.

Kaupungin asukkaita on raivostuttanut viranomaisten ja hallinnon toimettomuus sähkökatkojen edessä. Erityisesti sähkökatkojen vaivaamissa sairaaloissa tilanne on huolestuttava. Sairaaloihin on julistettu hätätila.

Lisäksi kaupunkiin on julistettu yleinen loma. Ihmisten toivotaan pysyvän kodeissaan ja etsivän viilentymiskeinoja siellä.

Sähkökatkojen vuoksi vedenjakelu on osin seisahtanut. Pakistanin mukaan vettä on jäänyt jakamatta kymmeniä miljoonia litroja.

Pakistanissa helleaalto on tappanut satoja – asukkaat kertovat tilanteesta
Pakistanissa helleaalto on tappanut satoja – asukkaat kertovat tilanteesta
Sadat ovat kuolleet Pakistanin eteläosissa helleaallon takia. 45 asteen lämmössä sairaaloihin on julistettu hätätila. Karachin kaupungissa tilannetta pahentaa sähkökatkokset, jotka ovat katkaiseet vedenjakelun. Toimittaja: Hannes Nissinen, kuva: Reuters.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat