Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taistelut kiihtyvät Syyriassa

Ulkomaat
 

Islamistijärjestö Isis hyökkäsi keskiviikon ja torstain välisenä yönä Hasakan kaupunkiin Syyrian pohjoisosissa. Kapinallisjoukot taas aloittivat hyökkäyksen Daraan kaupunkiin eteläisessä Syyriassa.

Tarkkailijajärjestö kertoi, että Isis olisi valloittanut alueita Hasakan kaupungissa Syyrian hallituksen joukoilta. Hasaka on tähän mennessä ollut jaettuna hallituksen ja kurdijoukkojen alueisiin. Hallituksen television mukaan Isis olisi karkottanut asukkaita osasta kaupunkia.

Isis-järjestö on kärsinyt toistuvia tappioita kurdijoukoille, ja kurdit ovat edenneet kohti Isisin pääkaupunkia Raqqaa. Viikon alussa kurdit valloittivat Ain Issan kaupungin, joka sijaitsee vain 30 kilometriä Raqqasta.

Torstain vastaisena yönä käynnistyi tarkkailijajärjestön mukaan myös Syyrian kapinallisjoukkojen hyökkäys kohti Daraan kaupunkia lähellä Jordanian rajaa. Alueelta kerrottiin kovista taisteluista ja ilmaiskuista.

AFP:n mukaan torstaina Jordaniassa lähellä rajaa sijaitsevassa Ramthan kylässä kuoli yksi ihminen ja loukkaantui neljä, kun reitiltään harhautunut raketti osui kylään.

Syyrian hallitus on joutunut perääntymään viime aikoina etelässä. Kapinalliset ovat vallanneet sotilastukikohdan ja rajanylityspaikan Jordaniaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat