Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunisia suitsii terrorismia sulkemalla moskeijoita

Soussen iskun uhrien kansalaisuuksia selvitetään

Ulkomaat
 
Loic Venance
Ihmiset heiluttivat Tunisian lippuja terrorismin vastaisessa mielenosoituksessa Pariisissa lauantaina.
Ihmiset heiluttivat Tunisian lippuja terrorismin vastaisessa mielenosoituksessa Pariisissa lauantaina. Kuva: Loic Venance

Tunisia ilmoitti lauantaina useista toimista, joilla se aikoo ehkäistä uusia terrori-iskuja.

Tunisian pääministeri Habib Essidin mukaan armeijan reserviläisiä on kutsuttu suojelemaan esimerkiksi arkeologisia ja lomakohteita. Pääministerin mukaan rantoja ja hotelleja vartioimaan asetetaan ensi kuusta lähtien aseistautuneet vartijat.

Tunisia aikoo myös pääministerin mukaan sulkea tulevan viikon aikana noin 80 moskeijaa, joiden se katsoo levittävän "katkeruutta".

Tunisiassa on herännyt keskustelu siitä, olisiko isku ollut estettävissä. Tunisiassa tehtiin edellinen terrori-isku turisteja vastaan maaliskuussa. Arvostelijoiden mukaan turvatoimia olisi pitänyt kiristää tehokkaammin jo silloin.

"Nykyisellä hallituksella ei ole selvää turvallisuusstrategiaa ja he kieltäytyvät oppimasta vanhoista virheistä", turvallisuusanalyytikko Mazen Sharif sanoi uutissivusto Tunisia Livelle.

Tunisian terroristi-iskun 38 uhrin tunnistaminen jatkui lauantaina. Suurin osa kuolleista on Britannian kansalaisia.

Britannian ulkoministeriö vahvisti illansuussa, että ainakin 15 brittiä oli kuollut iskussa. Ulkoministeriö varoitti samalla, että brittiuhrien määrä voi vielä nousta.

Brittien lisäksi yhden belgialaisen, saksalaisen, portugalilaisen ja irlantilaisen on vahvistettu kuolleen iskussa.

Soussen iskun tekijäksi on varmistunut tunisialaisten viranomaisten mukaan 24-vuotias insinööriopiskelija Seifeddine Rezgui.

Uutistoimisto Reutersin mukaan hän ei ollut poliisin seurannassa ennen iskua. Tunisialaislähteen mukaan hän oli radikalisoitunut viimeisten kuuden kuukauden aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat