Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutistoimisto: Ranskan terrori-iskusta epäilty kiistää uskonnon osuuden tekoonsa

Ulkomaat
 

Ranskassa esimieheltään pään irti leikannut mies on kiistänyt, että uskonnolla olisi osuutta surmatekoon. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP. 35-vuotias epäilty tunnusti sunnuntaina.

Perjantaina mustaa lippua kantanut mies hyökkäsi työpaikalleen kaasutehtaalla ja surmasi esimiehensä. Hän asetti pään esille aidalle ja AFP:n mukaan sen lähelle kaksi Isisin lippua. Uutistoimiston haastatteleman viranomaislähteen mies huusi pidätettäessä "Allahu Akbar" (Allah on suuri). Saman lähteen mukaan mies ei ole osannut selittää tekoaan.

Sunnuntaina rikostutkintaa lähellä olevat lähteet sanoivat miehen lähettäneen valokuvan itsestään pään kanssa Syyriaan tai Irakiin. AFP:n lähteiden mukaan mies otti itsestään kuvan kuolleen uhrinsa kanssa. Hän oli lähettänyt kuvan Whatsapp-sovelluksella kanadalaiseen numeroon. Viranomaiset uskovat, että viestin vastaanottaja oli Syyriassa tai Irakissa.

Miestä epäillään kytköksistä salafisteihin eli radikaaleihin islamisteihin. Hän oli ollut viranomaisten seurannassa vuosina 2006–2008, mutta seuranta oli lopetettu, koska mies ei ollut osallistunut terrorismiin. Epäilty oli kiinnittänyt viranomaisten huomion myös vuosina 2011–2014, koska hänellä oli yhteyksiä ääri-islamilaisiin salafisteihin Lyonin kaupungissa Ranskassa. Miehellä ei ole rikosrekisteriä. Hän oli riidellyt esimiehensä kanssa paria päivää ennen surmaa.

Epäillyn äidin ja sisaren mukaan hän on käynyt Syyriassa vuonna 2009. Viranomaiset eivät toistaiseksi ole voineet vahvistaa tietoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat