Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaissotilas lähellä räjähdeiskua Afganistanissa

Ulkomaat
 

Afganistanissa toimiva suomalainen sotilasneuvonantaja oli tiistaina iltapäivällä saattueessa, jonka kupeessa tehtiin räjähdeisku, puolustusvoimat tiedotti tiistaina.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Kabulissa tiistaina tehdyssä itsemurhaiskussa haavoittui 17 ihmistä. Isku kohdistui Nato-joukkoihin.

Brittikanava BBC:n mukaan iskussa kuoli kuusi siviiliä.

Puolustusvoimat kertoi tiedotteessa, että suomalaissotilas oli sotilassaattueessa noin sadan metrin etäisyydellä räjähdyspaikasta, mutta ei loukkaantunut tilanteessa.

Puolustusvoimista vahvistettiin tiistai-iltana, että suomalaissotilas oli saman iskun tapahtumapaikalla, josta kansainväliset viestimet uutisoivat. Saattue, johon suomalaissotilas kuului, ei kuitenkaan ollut iskun kohde.

Ääri-islamilainen kapinallisjärjestö Taleban on hyökännyt tänä kesänä poikkeuksellisen kiivaasti hallituksen joukkoja vastaan. Itsemurhaiskut ovat toistuvia, ja niissä kuolee etenkin siviilejä.

Suomi osallistuu Afganistanissa kansainväliseen operaatioon, jonka tarkoitus on kouluttaa hallituksen turvallisuusjoukkoja. Suomalaisen kouluttajajoukon vahvuus on noin 80 henkilöä.

Suurin osa suomalaisista toimii pohjoisessa Afganistanissa Mazar-i-Sharifissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat