Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppositiolta alustavaa tukea Britannian iskuille Syyriaan

Tunisian terroristi-iskun brittiuhrit kovensivat linjaa Isisiä vastaan

Ulkomaat
 

Britannian pääoppositiopuolue labour antoi eilen torstaina alustavaa ja varovaista tukea ajatukselle, että Britannia osallistuisi Isis-jihadistijärjestön vastaisiin ilmaiskuihin Syyriassa.

Konservatiivipääministeri David Cameron on toivonut, että parlamentin alahuone harkitsisi uusia keinoja Isisiä vastaa myös Syyriassa. Toistaiseksi Britannia on osallistunut iskuihin vain Irakin puolella.

"Isis raaistaa, murhaa ja sortaa mitä hirveimmällä tavalla. Siksi heidän pysäyttämiseksi pitää tehdä kaikki mahdollinen. Jos hallitus antaa esityksen, joka auttaa taistelemaan Isisin kauheuksia vastaan, niin totta kai me perehdymme siihen huolella", työväenpuolueen väliaikaisena johtajana toimiva Harriet Harman sanoi tiedotteessa torstaina.

Cameronin hallituksen linjaa Isisiä vastaan on tiukentanut entisestään Tunisiassa viime perjantaina tapahtunut terrori-isku, jossa kuoli ainakin 30 brittituristia. Konservatiivihallitus uskoo, että raakoihin väkivaltaisuuksiin syyllistynyt Isis on nyt entistä suurempi turvallisuusuhka myös Britannian sisällä.

Britannian parlamentti valtuutti Isisin vastaiset iskut Irakissa viime vuonna. Elokuussa 2013 parlamentti kuitenkin torjui niukasti Britannian osallistumisen iskuihin Syyriassa. Labourin silloinen puheenjohtaja Ed Miliband oli iskuja vastaan.

Osasyy kielteiseen linjaa oli – ja on yhä – se, että Isisin vastaiset iskut voivat auttaa mutkan kautta hirmuteoistaan tunnetun Syyrian presidentin Bashar al-Assadin joukkoja. Brittiparlamentin vuoden 2013 päätöksen taustalla olivat myös Irakin sodan aiheuttamat traumat.

Isisin terrori on kuitenkin saanut jo sellaiset mittasuhteet, että Cameron saattaa viedä Syyrian-iskut brittiparlamentin uuteen äänestykseen. Äänestysajankohtaa ei ole vielä päätetty, Cameronin tiedottaja sanoi torstaina Reutersin mukaan.

Cameronin konservatiivipuolue otti voiton toukokuun vaaleissa, mutta puolueen enemmistö parlamentissa on niukka. Pääministeri tarvitsee iskuille siksi myös työväenpuolueen t uen.

Annamari Sipilä HS
Lontoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat