Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Islanti poisti jumalanpilkan rikoslaista

Ulkomaat
 

Islannin parlamentti on poistanut jumalanpilkkaa käsittelevän kohdan maan rikoslaista. Perjantaisessa äänestyksessä 63-henkisen parlamentin jäsenistä 43 äänesti esityksen puolesta ja yksi äänesti vastaan.

16 edustajaa oli poissa ja kolme jätti äänestämättä. Asiasta kertoi uutistoimisto AFP.

Aloitteen teki helmikuussa paikallinen Piraattipuolue. Aloite oli seurausta pariisilaisen Charlie Hebdo -satiirilehden toimitukseen tehdystä terrori-iskusta viime tammikuussa. Iskussa kuoli 12 ihmistä.

"Sananvapaus on demokratian kulmakiviä. Vapaan yhteiskunnan perusasioita on ihmisten oikeus ilmaista itseään, ilman pelkoa siitä, että heitä rangaistaisiin millään tavalla, joko viranomaisten tai kenenkään muunkaan toimesta", Piraattipuolue sanoi esittäessään lakikohdan poistamista.

Tähän asti Islannin rikoslain mukaan laillisen uskontokunnan oppien tai käytäntöjen julkisesta halventamisesta tai häpäisemisestä tuomittiin rangaistukseksi sakkoja tai enintään kolmen kuukauden mittainen vankeustuomio.

Islannin luterilainen kirkko kannatti aloitteen hyväksymistä. 75 prosenttia islantilaisista kuuluu luterilaiseen kirkkoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat