Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karjalan suomensukuinen johtaja vastaa syytöksiin: Ei olisi kannattanut riehua

Karjalan tasavallan johtaja Aleksandr Hudilainen kiistää ajojahdin oppositiota vastaan

Ulkomaat
 
Aleksandr Hudilainen
Aleksandr Hudilainen

Karjalan tasavallan johtajan Aleksandr Hudilaisen mukaan Karjalassa taistellaan korruptiota vastaan eikä käydä poliittista ajojahtia opposition nujertamiseksi.

"Valitettavasti monilla Venäjän alueilla on ollut pienet Berezovskinsa", hän sanoi Pietarissa torstaina.

Hän ei halunnut tarkentaa, keihin syytetyistä viittaa. Boris Berezovski oli venäläinen Lontoossa asunut oligarkki, joka arvosteli Venäjän johtoa.

"Vallanpitäjien kanssa pitää tehdä yhteistyötä. Kun jotkut yrittävät ohjata vallanpitäjiä, kuten meillä Karjalassa, se päättyy huonosti."

Suomensukuinen Hudilainen osallistui Pietarissa Venäjän hallituksen merikollegion kokoukseen. Siellä ratkottiin, kuinka Venäjän laivanrakennus selviää pakotteista.

"Minua korruptoijat ja liikemiehet eivät tule koskaan ohjailemaan", hän sanoi jyrkkään sävyyn.

"Jos oikeus päättää että he ovat syyllisiä, joku joutuu vankilaan, joku saa ehdollista. Taistelua korruptiota vastaan käydään riippumatta siitä, mitä puoluetta ihminen edustaa" Hudilainen vakuuttaa.

"Ei olisi kannattanut riehua. En vaikuta oikeuden päätöksiin, mutten myöskään tule koskaan vetoamaan heidän puolestaan."

Venäjän oikeuslaitos ei käytännössä toimi riippumattomasti ja syytettyjen puolustuksen mukaan Karjalassa tilanne on vielä huonompi.

Oppositiopormestari Galina Širšinan virheeksi Hudilainen lukee epäonnistuneet virkanimitykset ja kokemattomuuden.

"Asukkaiden ja kaupunginvaltuutettujen tyytymättömyydestä on yhä enemmän merkkejä. Hänen pitää muuttaa tyyliä, vaihtaa työntekijöitä tai tehdä muita johtopäätöksiä."

Karjala pitää perää, kun Venäjän hallintoalueiden talouslukuja mitataan. Valtapuolue Yhtenäisellä Venäjällä on pitkään ollut heikko kannatus Karjalassa.

Vaikean alueen johtoon Pietaria ympäröivältä Leningradin alueelta lähetetty Hudilainen on säilyttänyt presidentti Vladimir Putinin tuen. Hänet yhdistetään usein vanhaan työtoveriinsa, parlamentin alahuoneen puhemieheen Sergei Naryškiniin. Hudilainen luonnehtii, että hänellä on hyvät suhteet Naryškiniin.

Karjalaan odotettiin ennenaikaisia päämiehen vaaleja syksyksi, mutta niitä ei kuulunut.

"Pitää olla presidentin ja asukkaiden luottamus. Kun tunnen, että asukkaiden luottamusta on tarpeeksi, pyydän päästä vaaleihin."

Hudilaisen aikana Moskovan kiinnostus Karjalaa kohtaan on kasvanut. Rahaa on luvassa valtiolta laajasta kehitysohjelmasta ja Karjalan tasavallan 100-vuotisjuhlien kautta.

Anneli Ahonen
Pietari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat