Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Normaalit häät Etelä-Koreassa: 57 000 euroa

Etelä-Koreassa moni nuoripari on alkanut karsia mahtailusta ja mennä naimisiin halvemmalla

Ulkomaat
 
Kim Hong-ji Reuters
Eteläkorealainen morsian laittoi kenkää jalkaan kansalliskirjastossa Soulissa. Kirjaston tiloja vuokrataan vihkipareille halvalla. Morsiamen nimi ei ole tiedossa.
Eteläkorealainen morsian laittoi kenkää jalkaan kansalliskirjastossa Soulissa. Kirjaston tiloja vuokrataan vihkipareille halvalla. Morsiamen nimi ei ole tiedossa. Kuva: Kim Hong-ji Reuters

Häitään edeltävänä yönä Kim Kwang-yoon ja Cho Jin-oh valvoivat kello kahteen ja järjestelivät morsiamen äidin kanssa pöytiä.

Vihkimispaikka: Soulin kaupungintalon kellarihuone. Vuokra: noin 50 euroa.

Uutistoimisto Reutersin haastattelema eteläkorealainen nuoripari rikkoo ratkaisullaan kaavaa. Etelä-Koreassa häät ovat paitsi rakkauden juhla myös statussymboli, ja kustannukset sen mukaiset.

Etelä-Korea on maailman kalleimpia maita mennä naimisiin, ainakin mikäli aikoo järjestää tavanomaiset häät.

Reutersin mukaan eteläkorealaisten häiden kustannukset olivat viime vuonna keskimäärin noin 57 000 euroa. Arvio perustuu eteläkorealaisen, hääpalveluja tarjoavan Duo-yhtiön teettämään kyselyyn.

Summa on noin kaksikertaa se, mitä Yhdysvalloissa käytetään häihin. Ja Yhdysvalloissa häitä on tapana viettää hulppeasti: häihin erikoistuneen The Knot -lehden mukaan vuonna 2014 hääjuhliin hupeni keskimäärin noin 28 000 euroa.

Suomessa ollaan vaatimattomammilla linjoilla. Yli 10 000 euron häät ovat suomalaisittain jo kalliita.

Eri maiden kustannusten vertailu on hankalaa, koska tutkimustietoa ei ole.

Arviot häiden hintatasosta perustuvat kansallisiin kyselyihin, ja niissäkin on eroja: esimerkiksi Etelä-Korean lukuun sisältyy häämatka, Suomen ja Yhdysvaltain arvioihin ei.

Hääbloggaaja Hanna Reinikainen kartoitti vuonna 2013 Myötä- ja vastoinkäymisissä -blogissaan eri maissa esitettyjä arvioita.

Rahoitusyhtiö Santander oli teettänyt kyselyn suomalaisten hääkustannuksista ja totesi, että noin puolet hääpareista käyttää häihinsä 5 000–10 000 euroa.

Reinikaisen mukaan Ruotsissa häiden keskihinta oli tuolloin samaa mittaluokkaa kuin Suomessa eli noin 6 000–8 000 euroa. Myös Saksassa liikuttiin samankokoisissa summissa.

Ranskassa budjetit kipusivatkin sitten jo yli 11 000 euron ja Britanniassa 18 000 euroon. Japanissa oltiin 20 000 euron kieppeillä.

Mutta takaisin Etelä-Koreaan.

Sikäläisissä häissä rahaa palaa, koska vieraita kutsutaan usein sadoittain ja tarjoilu on viimeisen päälle.

Tyyriillä hääkulttuurilla on seurauksia koko yhteiskunnan kannalta, Reuters kertoi artikkelissaan. Moni häälaskun hirvittämä pari viivyttää naimisiinmenoa ja sen myötä lasten hankintaa. Etelä-Korean väestö on maailman nopeiten ikääntyviä, ja syntyvyysluvut maailman alhaisimpien joukossa.

Vuonna 2014 Etelä-Koreassa avioitui vähemmän pareja kuin koskaan. Nyt "halpahäiden" toivotaan tuovan helpotusta tilanteeseen.

Viranomaiset ovat alkaneet vuokrata vihkipareille julkisia tiloja edullisesti, ja vaatimattomien häiden suosio näyttää lähteneen kasvuun.

Trendiä ovat osittain avittaneet korealaisjulkkikset, Reuters kirjoitti. Esimerkiksi elokuvatähdet Won Bin ja Lee Na-young menivät kesäkuussa naimisiin vehnäpellolla 150 kilometrin päässä Soulista. Vieraita oli alle 50.

Vastanaineet Kim Kwang-yoon ja Cho Jin-oh ovat osa trendiä.

"Minusta tuntui, että jos en mielelläni saa kutsuja ihmisiltä, joita tuskin tunnen, niin ehkä heistä tuntuu samalta", sanoi 32-vuotias morsian Cho Reutersille. "Halusin, että häitäni viettävät ihmiset, jotka oikeasti haluan sinne."

Cho ja hänen 34-vuotias sulhasensa Kim myyvät ammatikseen valaisimia verkkokaupassa.

Häihinsä he käyttivät eteläkorealaisittain vähän, noin 9 000 euroa. Tästäkin puolet meni häämatkaan, jonka kohteeksi valikoitui Pariisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat