Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itävalta valitti Britannian ydinvoimatuesta

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Itävalta on valittanut Britanniaan rakennettavan uuden ydinvoimalan saamasta tuesta Euroopan unionin tuomioistuimeen. Itävallan mukaan Britannian valtion miljardituet ydinvoimalalle ovat vastoin EU-lainsäädäntöä, vääristävät kilpailua energiamarkkinoilla ja hidastavat uusiutuvan energian käyttöönottoa.

"Tukien tarkoitus on tukea moderneja teknologioita, jotka ovat kaikkien EU:n jäsenmaiden etuja mukaisia. Ydinvoima ei ole yksi niistä", sanoi Itävallan liittokansleri Werner Faymann tiedotteessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Hiljattain myös 10 saksalaista ja itävaltalaista energiayhtiötä valitti samasta asiasta EU-tuomioistuimeen.

Britannia rakentaa kaksi ydinreaktoria Lounais-Englannin Hinkley Pointiin. Hinkley Point C on ensimmäinen Britanniaan rakennettava ydinvoimala 20 vuoteen. Voimalan on määrä aloittaa toimintansa vuonna 2023, ja sen lasketaan tuottavan seitsemän prosenttia Britannian sähköstä.

Euroopan komissio hyväksyi hankkeen viime lokakuussa. Komission mukaan Britannian tuki hankkeelle on linjassa EU-säännösten kanssa.

Komissio arvioi aiemmin viime vuonna, että hankkeeseen voi kulua jopa 25 miljardia euroa Britannian valtion kassasta.

Ydinvoimalan rakentaminen ei olisi onnistunut ilman valtion tukilupausta.

Ydinvoimalan rakennuttavat ja omistavat ranskalaiset EDF ja Areva sekä kiinalaiset GNPC ja CNNC. Valtio takaa tuottajille sähköstä 35 vuodeksi takuuhinnan, joka on selvästi nykyistä markkinahintaa korkeampi.

Itävallan ympäristöministerin Andrä Rupprechterin mukaan ydinvoimalla ei ole taloudellisen menestymisen mahdollisuuksia, eikä sitä pitäisi keinotekoisesti pitää pystyssä valtion tuella. Itävallalla ei ole ydinvoimaloita.

Euroopan komissio korostaa, että yksittäisillä jäsenmailla on täysi vapaus päättää energiavalinnoistaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat