Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmisen toiminta näkyy voimistuneissa myrskyissä ja äärikuumissa päivissä

Ulkomaat
 

Ihmisen toiminta on voimistanut sään ääri-ilmiöitä maapallolla tuntuvasti.

Ilmastotutkijat esittävät Nature -lehdessä, että ilman ja merenpinnan lämpeneminen on lisännyt ilmakehään muodostuvan vesihöyryn määrää noin viidellä prosentilla 1950-lukuun verrattuna.

Kasvanut vesihöyrymäärä on puolestaan toiminut polttoaineena aiempaa suuremmille myrskyille. Lisäksi meren päällä muodostuvat hirmumyrskyt saavat lisävoimaa merenpinnan kohoamisesta. Valtamerten pinta on nyt 19 senttimetriä korkeammalla kuin 1900-luvun alussa. Sen takia aallot nousevat aiempaa korkeammiksi, kun myrsky saapuu mantereelle.

Ilman merenpinnan kohoamista ja sen lämpötilan nousua esimerkiksi vuonna 2012 Yhdysvaltoihin iskeneen hurrikaani Sandyn tuhot olisivat tutkijoiden mukaan jääneet pienemmiksi.

Tutkijat tarkastelivat myös muita ankaria hirmumyrskyjä ja totesivat, että merenpinnan ja sen lämpötilan nousu näyttää selittävän myrskyjen pahenemista.

Äärisään ja lämpenemisen yhteyttä todisteli myös huhtikuussa samassa Nature Climate Change -lehdessä julkaistu tutkimus, jonka mukaan jopa 75 prosenttia äärikuumista päivistä on seurausta ilmastonmuutoksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat