Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raportti: WHO hoiti ebolaa huonosti

Terveysjärjestö reagoi epidemiaan liian hitaasti

Ulkomaat
 
Baz Ratner Reuters
Avustustyöntekijät kantoivat ebolaan kuollutta haudattavaksi Sierra Leonen pääkaupungissa Freetownissa joulukuussa 2014.
Avustustyöntekijät kantoivat ebolaan kuollutta haudattavaksi Sierra Leonen pääkaupungissa Freetownissa joulukuussa 2014. Kuva: Baz Ratner Reuters

YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO epäonnistui ebolaepidemian hoidossa, eikä sillä ei ole kykyä hoitaa akuutteja terveyskriisejä.

Näin arvioi järjestön itsensä asettama itsenäinen asiantuntijapaneeli tiistaina julkistamassaan raportissa. WHO pyysi arviota toimistaan ebolakriisissä viime vuoden maaliskuussa.

Puolentoista vuoden aikana ebolaan on kuollut 11 000 ihmistä, lähinnä Länsi-Afrikassa. Kriisi on laantunut, mutta se ei ole ohi, WHO varoitti hiljattain.

Paneelin mukaan WHO reagoi epidemiaan liian hitaasti.

Tauti alkoi levitä Länsi-Afrikan Guineasta vuodenvaihteessa 2013–2014. WHO julisti epidemian kansainväliseksi hätätilaksi vasta viime vuoden elokuussa. Siihen mennessä tautiin oli ehtinyt kuolla tuhat ihmistä.

WHO on aiemmin itse myöntänyt, että reagoinnissa kesti liian kauan.

Paneelin mukaan WHO reagoi kriiseihin pikemminkin jälki- kuin etukäteen.

Ebolakriisin alkuvaiheessa WHO:n kentällä olevat työntekijät varottivat järjestön johtoa tilanteen vakavuudesta, raportti toteaa. Johto ei kuunnellut varoituksia. Raportin mukaan WHO:ssa ei ole sijaa "avoimelle ja kriittiselle" vuoropuhelulle.

"Toiveissa näyttää olleen, että kriisi voitaisiin hoitaa hyvällä diplomatialla hätätoimien kasvattamisen sijasta", raportti toteaa.

Paneeli kiittää WHO:ta siitä, että se on edistänyt aktiivisesti ebolan hoitokeinojen etsintää.

WHO lupaa ryhtyä uudistuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat