Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varkaat veivät Ranskan armeijalta varastollisen muoviräjähteitä

Ulkomaat
 

Ranskan viranomaiset ovat hälytystilassa armeijan tukikohtaan kohdistuneen varkauden vuoksi. Marseillen lähistöllä sijaitsevasta tukikohdasta varastettiin ainakin 150 sytytintä ja kokonainen varasto muoviräjähteitä, kertoi uutistoimisto AFP tiistaina.

Radiokanava Europe 1:n mukaan varkaat olisivat saaneet haltuunsa myös noin 40 kranaattia.

Varkaat tunkeutuivat tukikohtaan maanantain vastaisena yönä leikattuaan aukon piikkilanka-aitaan. Alueella ei ole turvakameroita.

Varkaus on herättänyt Ranskassa huolta, sillä maa on ääri-islamilaisten terroristien hyökkäyslistassa korkealla. Ranskassa pelätään etenkin Syyriasta palaavia Isisin riveissä taistelleita Ranskan kansalaisia.

Tammikuussa 17 kuoli, kun terroristit iskivät Pariisissa satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen ja juutalaisten suosimaan kosherkauppaan. Sen jälkeen uutisissa on kerrottu epäonnistuneista iskuista.

Mitään varmuutta varkaiden yhteyksistä islamisteihin ei ole. Ranskassa on ennenkin varastettu isoja määriä räjähteitä.

Esimerkiksi kesällä 2008 varkaat veivät 28 kiloa räjähteitä Lyonin lähellä sijaitsevasta laitoksesta, jossa niitä tuhotaan. Hiljattain varkaat iskivät tukikohtaan, jossa säilytetään aseita ulkomaanoperaatioita varten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat