Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rosatom on epäilyttänyt suomalaisia

Ulkomaat
 

Suomessa on käyty kiivasta keskustelua energiayhtiö Fennovoiman Venäjä-yhteyksistä.

Venäjän valtion ydinvoimayhtiö Rosatom omistaa yhdessä Voimaosakeyhtiö SF:n kanssa suomalaisen Fennovoiman, joka suunnittelee ydinvoimalaitosta Pyhäjoelle. Rosatomin lisäksi omistajaa on kaivattu EU:sta.

SF ilmoitti viime tiistaina löytäneensä uudeksi osakkaaksi kroatialaisen energiayhtiön Migrit Solarna Energijan. Se on nyt yhdeksän prosentin omistuksellaan Fennovoiman suurin osakas heti Outokummun jälkeen.

Fennovoima kertoo, että hanke täyttää siltä vaaditun kotimaisuusehdon uuden osakkaan ansiosta.

Ehto on osa periaatepäätöstä, jonka eduskunta hyväksyi viime joulukuussa. Päätöksen mukaan rakennuslupa edellyttää yhtiöltä, että vähintään 60 prosenttia omistajista on peräisin EU:n tai Efta-maiden alueelta.

HS:n tietojen mukaan kroatialaisyhtiön taustalla vaikuttavat kuitenkin vahvasti venäläisoligarkki Mihail Šišhanov ja hänen rakennusyhtiönsä Inteko.

Maanantaina Fennovoima jätti selvityksen kroatialaisyhtiöstä työ- ja elinkeinoministeriölle. Se selvittää lähiviikkoina, täyttääkö kroatialaisosakas kotimaisuusehdon.

Sähköyhtiö Fortum on kertonut olevansa valmis Fennovoiman osakkaaksi. Yhtiö on ilmoittanut ehdokseen sopimuksen vesivoimayhtiön rakentamisesta Venäjällä muttei ole päässyt siitä sopuun Rosatomin kanssa.

Siksi uuden osakkaan löytäminen on ollut Rosatomille tärkeää. Fennovoima ei ole vielä kertonut, mikä Rosatomin osuus osakkaan löytämisessä on ollut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat