Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myanmar ilmoitti historiallisista vaaleista

Ulkomaat
 
Aung San Suu Kyi
Aung San Suu Kyi

Myanmar ilmoitti keskiviikkona, että historialliset parlamenttivaalit järjestetään 8. marraskuuta. Vaalit ovat pitkästä aikaa ensimmäiset, joihin myös oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin oppositiopuolue voi ottaa osaa.

Uusi parlamentti valitsee myöhemmin maan presidentin. Perustuslaki kuitenkin estää Suu Kyin ehdokkuuden, sillä lain mukaan presidenttiehdokkaan puoliso tai lapset eivät voi olla muiden kuin Myanmarin kansalaisia.

Parlamenttivaalit ovat osa uudistuksia, jotka alkoivat Myanmaria vuosikymmeniä hallinneen sotilasjuntan luovuttua virallisesti vallasta 2011.

Suu Kyin NLD-puolue ei vielä vahvistanut, osallistuuko se vaaleihin.

Suu Kyi, hänen puolueensa ja monet järjestöt ovat viime aikoina syyttäneet Myanmarin hallitusta uudistusten pysäyttämisestä ja jopa perumisesta. Vaikka valta on virallisesti siviilihallinnolla, valta on yhä vanhojen kenraalien käsissä.

Armeijalla on muun muassa parlamentissa kiintiö, jonka avulla se voi estää muutokset perustuslakiin. Juuri perustuslakiin on kirjattu vaatimukset presidentin perheen kansallisuudesta. Ne on suunnattu Suu Kyin valintaa vastaan.

Nobelin rauhanpalkinnon saanut Suu Kyi on maan suosituin ja tunnetuin poliitikko. Sotilasjuntta piti häntä vuosia kotiarestissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat