Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jean-Marie Le Pen sai taas makean voiton tyttärestään

Oikeus tyrmäsi äänestyksen, joka olisi voinut viedä Le Peniltä kunniapuheenjohtajuuden

Ulkomaat
 
Jean-Marie Le Pen
Jean-Marie Le Pen

Ranskan äärioikeistolaisen Kansallisen rintama -puolueen perustaja Jean-Marie Le Pen saavutti taas voiton puoluetta repivässä kiistassa, kun Nanterren oikeusistuin määräsi keskiviikkona keskeyttämään puolueen postiäänestyksen sääntöjen muuttamisesta.

"Tuomarit arvioivat, että Jean-Marie Le Penin oikeuksia on rikottu", Le Penin asianajaja Frédéric Joachim sanoi Libération-lehden mukaan.

Voitto oikeussalissa oli 87-vuotiaalle Le Penille jo toinen viikon sisään. Viime viikolla sama oikeusistuin päätti, että Le Penin erottaminen puolueesta ja kunniapuheenjohtajan tehtävistä oli laiton.

Le Penin ja hänen tyttärensä, puolueen nykyisen johtajan Marine Le Penin välit ovat täysin poikki.

Marine Le Pen, 46, alkoi savustaa isäänsä puolueesta keväällä, koska sai tarpeekseen tämän jyrkistä lausunnoista. Isä Le Pen muun muassa kutsui natsi-Saksan rakentamia kaasukammioita "toisen maailmansodan yksityiskohdaksi".

Keskiviikon päätöksessä oli kyse Kansallisen rintaman postiäänestyksestä, jossa kysyttiin noin 50 000 puolueen jäseneltä sääntömuutoksista.

Äänestyksen oli määrä umpeutua perjantaina. Sääntömuutoksilla oli muun muassa tarkoitus lakkauttaa kunniapuheenjohtajuudet.

Nanterren oikeus edellytti, että sääntömuutokset on tehtävä puoluekokouksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat