Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Serbialaisministeri tyrmäsi Unkarin raja-aidan

Ulkomaat
 

Unkarin kaavailema raja-aita sai Serbian ulkoministeriltä Ivica Dačicilta perjantaina täystyrmäyksen.

"2000-luvulla aitojen rakentaminen ei ole mikään ratkaisu", Dačic sanoin tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Serbiministeri oli Unkarille selvästi käärmeissään ja tuomitsi hankkeen niin jyrkin sanakääntein kuin diplomatian kohteliaisuussäännöt sallivat.

"Me emme ajattele siitä mitään hyvää", Dačic vastasi kysymykseen, mitä hän Serbian vastaiselle rajalle kaavaillusta aidasta ajattelee.

Unkarin parlamentti hyväksyi kiistellyn hankkeen viime maanantaina. Kaavaillun raja-aidan tarkoituksena on estää siirtolaisten pääsy Serbiasta Unkariin.

"Me ymmärrämme Unkarin huolen. Sinne on tullut vuoden alusta 68 000 siirtolaista. Mutta siirtolaiset tulevat Serbiaan EU:n alueelta, Bulgariasta ja Kreikasta", Dačic sanoi.

Unkarilla ja Serbialla on noin 175 kilometrin mittainen yhteinen raja. Unkari perustelee aitahanketta sillä, ettei se pysty ottamaan vastaan nykyistä siirtolaismäärää.

Unkariin pyrkivät siirtolaiset ovat lähtöisin muun muassa Syyriasta ja Afganistanista. Heidän päämääränään on usein Itävalta tai Saksa.

Dačic muistutti, että unkarilaiset olivat itse innokkaimpia aitojen purkajia, kun rautaesirippua romutettiin vuonna 1989.

"Nyt samalla innolla rakennetaan uusia muureja", Dačic arvosteli.

Ivica Dačic oli Helsingissä vuoden 1975 Ety-kokouksen juhlaistunnossa. Serbia on tänä vuonna Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin puheenjohtajamaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat