Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläislehti: Sotilaita paennut taistelujen pelossa

Verkkolehden mukaan miehet pelkäsivät joutumista Ukrainaan

Ulkomaat
 

Kymmenet venäläiset sotilaat ovat karanneet Rostovin alueella sijaitsevalta harjoituskentältä, koska ovat pelänneet joutuvansa sotimaan Ukrainaan, venäläinen verkkolehti Gazeta.ru kertoi lauantaina.

Lehden mukaan osa miehistä on jo tuomittu, mutta osa odottaa vielä oikeudenkäyntejä. Lakimies Tatjana Tšernetskaja vahvisti, että kyse on kymmenistä sotilaista, jotka poistuivat harjoitusalueelta viime syyskuun ja marraskuun välillä.

Sotilaat ovat armeijaan värväytyneitä, monet varusmiespalveluksensa jälkeen.

Venäläismedia on aiemminkin julkaissut tutkivaa journalismia, jossa selvitetään venäläissotilaiden lähettämistä itäiseen Ukrainaan. Venäjä ei ole virallisesti sodassa Ukrainan kanssa, ja se on kiistänyt, että sen sotilaita olisi Ukrainassa, mutta myöntää siellä voivan olla venäläisiä "vapaaehtoisia".

Osa Ukrainassa kiinni jääneistä venäläissotilaista on kuitenkin sanonut olevansa palveluksessa.

Gazeta.run haastattelujen mukaan miehiä yritettiin houkutella tai painostaa lähtemään Ukrainaan, mutta heitä ei suoranaisesti pakotettu. Lehden haastatteleman sotilaan mukaan päiväpalkaksi luvattiin nykykurssilla noin 130 euroa.

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti pian Gazeta.run artikkelin ilmestyttyä, että neljää sotilasta on tutkittu luvattomasta poissaolosta, radiokanava Eho Moskvy kertoi lauantaina.

Itä-Ukrainassa on ollut helmikuusta asti voimassa tulitauko, mutta taistelut Venäjän tukemien Itä-Ukrainan kapinallisten ja Ukrainan joukkojen välillä ovat jatkuneet lähes päivittäin. Yli vuoden jatkunut sota on vaatinut jo ainakin 6 500 uhria.

Ukrainan presidentti Petro Porošenko ilmoitti yllätäen perjantaina, että Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Fran ç ois Hollande olivat kehottaneet häntä takaamaan uudessa perustuslaissa osittaisen itsehallinnon itäisen Ukrainan kapinallisalueille, uutistoimisto AFP kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat