Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pattitilanne Oikean sektorin ympärillä jatkui Lounais-Ukrainassa

Ulkomaat
 

Ukrainan viranomaiset jatkoivat sunnuntaina operaatiotaan äärioikeistolaisen Oikean sektorin asemiehiä vastaan, kun nämä jatkoivat piilotteluaan lauantaisen tulitaistelun jälkeen Mukatševessa Lounais-Ukrainassa.

Oikea sektori kertoi viranomaisten piirittävän sen tukikohtia muualla läntisessä Ukrainassa.

Operaatio alkoi lauantaina, kun Oikean sektorin asemiehet ja paikallisen kansanedustajan joukot ottivat yhteen Mukatševessa, joka sijaitsee Taka-Karpatiassa lähellä Slovakian ja Unkarin rajaa.

Poliisit saapuivat paikalle ammuskelun jo käynnistyttyä. Yhteenotossa kuoli ainakin kaksi ihmistä ja seitsemän loukkaantui.

Osapuolilla oli käytössään myös raskasta aseistusta.

Oikea sektori on kansallismielinen puolisotilaallinen liittouma, joka nousi julkisuuteen Kiovan kansannousun aikana alkuvuodesta 2014. Järjestö on sen jälkeen osallistunut Itä-Ukrainan sotaan osana Ukrainan joukkoja.

Venäjän media on käyttänyt Oikean sektorin roolia todisteena siitä, että Ukrainan entisen presidentin Viktor Janukovytšin jälkeen valtaan nousivat fasistit. Oikean sektorin ja sitä tukevien vapaaehtoispataljoonien taistelijat ovat kuitenkin arvostelleet kovin sanoin nykyistä presidenttiä Petro Porošenkoa ja uhonneet vievänsä vallankumouksen "loppuun", kunhan Itä-Ukrainan sota päättyy.

Oikean sektorin asema on vahvistunut, mutta sen todellista vaikutusvaltaa on vaikea todistaa.

Monet ovat alkaneet kuitenkin pitää sitä kasvavana uhkana, sillä isolla joukolla sen jäsenistä alkaa olla sotakokemusta.

Se on myös hajanainen liittouma, jolta puuttuu keskitetty johto.

Lauantain tulitaistelun syyt olivat vielä sunnuntaina epäselviä. Toisena osapuolena ollut kansanedustaja Myhailo Lanio on Oikean sektorin julkinen vastustaja.

Oikean sektorin mukaan sen joukot saapuivat laittamaan Lanion rikollisia toimia kuriin.

Mukatševeen sunnuntaina saapunut Oikean sektorin johtaja Dmytro Jaroš vaatikin Lanion pidättämistä.

Mukatševeen lauantaina saapunut tunnettu ukrainalainen tutkiva toimittaja ja nykyinen kansanedustaja Mustafa Naijem kuitenkin sanoi Facebook-sivullaan yhteenoton taustalla olevan kiista tupakan salakuljetuksesta.

Naijemin haastattelemien paikallisten mukaan "kaikki osapuolet" ovat osallisina tuottavassa salakuljetuksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat