Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaikutusvaltainen huumeparoni pakeni vankilasta tunnelia pitkin

Edellisellä kerralla Joaquin Guzman poistui vankilasta pyykkikärryssä

Ulkomaat
 
Joaquin Guzman
Joaquin Guzman

Meksikossa Sinaloa-kartellin johtajana tunnettu "El Chapo" eli Joaquin Guzman on paennut vankilasta, kertoo uutistoimisto AFP.

Viranomaiset löysivät paon jälkeen puolentoista kilometrin pituisen tunnelin, jota pitkin huumeparoni oli paennut. Tunneli alkoi miehen sellistä ja johti vankilan ulkopuolella sijaitsevaan rakennukseen.

Paon vuoksi poliisit kuulustelevat 18 ihmistä.

Altiplano on korkean turvallisuustason vankila lähellä maan pääkaupunkia Méxicoa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Guzman onnistui pakenemaan vankilasta. Vuonna 2001 hän lahjoi vanginvartijat kuljettamaan hänet ulos pyykkikärryssä. Huumeparoni oli pidätetty Guatemalassa vuonna 1993 ja tuomittu huumekaupasta ja muista rikoksista yli 20 vuodeksi vankeuteen.

Sinaloa-kartelli on maailman merkittävin huumeiden salakuljettaja. Talouselämän julkaisu Forbes arvioi sen vastaavan peräti neljäsosasta Meksikosta Yhdysvaltoihin suuntaavista huumeista.

Kartellin arvioidaan ansaitsevan salakuljetuksista noin kolme miljardia dollaria vuodessa.

Guzmanin vangitsemista viime vuonna pidettiin merkittävänä saavutuksena huumekartelleihin liittyvän rikollisuuden kanssa taistelevalle Meksikon hallitukselle.

Guzmanin liikanimi El Chapo tarkoittaa "pätkä" ja viittaa hänen pituuteensa, joka on 168 senttimetriä. Guzman on syntynyt tietolähteestä riippuen joko vuonna 1954 tai 1957.

Hän meni vuonna 2007 naimisiin 18-vuotiaan kauneuskuningatar Emma Coronelin kanssa, ja hänellä uskotaan olevan eri naisten kanssa yhteensä kymmenen lasta.

Guzman oli Forbesin miljardöörien listalla siihen asti, kunnes amerikkalaisjulkaisu ei enää toissa vuonna pystynyt varmistamaan rikollisen varallisuutta. Hänen uskottiin käyttävän omaisuutensa turvatoimiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat