Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nationalistit kieltäytyivät hallituspaikoista Turkissa

Mikäli hallitusta ei saada kokoon, edessä on uudet vaalit

Ulkomaat
 

Kansallismielinen MHP-puolue ei halua osallistua Turkin mahdolliseen koalitiohallitukseen, turkkilaislehti Hürriyet Daily News kertoo.

Ilmoitus tuli Turkin poikkeuksellisten hallitusneuvottelujen toisena päivänä. Hallitusneuvotteluja käydään, sillä presidentti Recep Tayyip Erdoganin konservatiivinen ja islamilainen AKP sai kesäkuun vaaleissa alle puolet parlamenttipaikoista ensimmäistä kertaa sitten valtaannousunsa vuonna 2002.

Se on muodostanut hallituksen yksin yli kymmenen vuotta.

Osa oppositiosta ehti jo syyttää Erdogania viivyttelystä, kun hallitusneuvotteluja ei aloitettu, vaikka vaalit pidettiin jo 7. kesäkuuta. Erdogan selitti viivästystä sillä, ettei parlamentin kaikkia virkoja ollut ehditty täyttää.

Itsevaltainen Erdogan toimi pitkään pääministerinä ennen valintaansa presidentiksi elokuussa 2014. Nyt hän haluaisi muuttaa Turkin presidenttijohtoiseksi maaksi.

Parlamenttivaaleista tulikin eräänlainen kansanäänestys Erdoganin asemasta, ja AKP menetti enemmistönsä.

Erdogan on yhä keskeinen hahmo ja toimija Turkin politiikassa sekä AKP:n tosiallinen johtaja, vaikka presidentti on perinteisesti pysytellyt politiikan ulkopuolella.

Rauhanprosessia kurdikapinallisten kanssa vastustava MHP on jo aiemmin kieltäytynyt hallituspaikasta, mutta asiantuntijat ovat pitäneet sitä silti luontevimpana hallituskumppanina AKP:lle. Molempien peruskannattajakunta on konservatiivista.

Pääministeri Ahmet Davutoglu on kertonut jatkavansa neuvotteluja myös pääoppositiopuolueen, maallistuneen CHP:n kanssa. Davutoglu kuitenkin vihjasi, että MHP saattaisi tukea vähemmistöhallitusta.

Mikäli hallitusta ei saada kokoon, Turkissa järjestetään uudet vaalit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat