Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Berliinin leikkikadun tarina loppui lyhyeen

Naapurit valittivat kokeilusta, ja oikeus kielsi kadun käytön leikkimiseen

Ulkomaat
 

Vielä viikko sitten tiistaina kadunpätkä Berliinin Prenzlauer Bergissä oli leikkikatu. Lapset valtasivat kerran viikossa osan Gudvanger Strassesta, jolla tavallisesti kulkee autoja ja on parkkipaikkoja.

Naapurit eivät olleet lisääntyneestä melusta ja pysäköintipaikkojen katoamisesta mielissään, ja leikkikatukokeilu loppui kuin seinään.

Yksi kadunpätkän vieressä asuvista naapureista valitti asiasta Berliinin hallinto-oikeuteen. Oikeus päätti tällä viikolla pikamenettelyssä kieltää kadun käytön leikkipuistona. Luvan sille oli myöntänyt kaupunginosavaltuusto.

Leikkikatua puuhanneiden aikuisten ajatus oli, että lasten aluetta laajennettaisiin leikkipuistoista muuallekin ja että lapset näkyisivät kaupungissa. Lasten piti myös päästä leikkimään vapaasti. Viime tiistaina iltapäivällä lapsia oli paikalla kolmisenkymmentä.

Hallinto-oikeus ei nähnyt leikkikadulle oikeudellisia perusteita, kirjoitti berliiniläinen Tagesspiegel-lehti tiistaina.

Oikeuden mukaan tapahtuman osallistujilla täytyy olla yhteinen päämäärä eikä lasten vapaa leikki ollut sellainen.

"Päätös oli yllättävän selkeä", sanoi kaupunginosaneuvos Torsten Kühne lehden mukaan.

Todennäköisesti oikeuden päätökseen vaikutti myös se, että leikkikatu oli aivan puiston vieressä. Moni ei ymmärtänyt ideaa varata katu lapsille, kun vieressä oli valmiiksi vehreä puisto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat