Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Breivik pääsi opiskelijaksi Oslon yliopistoon

Ulkomaat
 

Utøyan saarella ja Oslon keskustassa heinäkuussa 2011 tehdyistä joukkosurmista tuomittu Anders Behring Breivik on hyväksytty perjantaina opiskelijaksi Oslon yliopiston valtiotieteelliseen tiedekuntaan.

Vankilasta Breivik pyrki lukemaan valtio-oppia jo kaksi vuotta sitten, mutta silloin hänen lukioarvosanansa eivät riittäneet. Viime vuonna hän kohensi arvosanojaan vankilasta käsin, ja nyt hän pääsi yliopistoon toisella yrittämällä.

"Hän täyttää pääsyvaatimukset. Pidämme kiinni säännöistämme, ja hänet hyväksytään opiskelijaksi", sanoi Oslon yliopiston rehtori Ole Petter Ottersen uutistoimisto Reutersille.

Breivik on tuomittu 77 murhasta ja 42 murhan yrityksestä vankilaan ainakin 21 vuodeksi. Murhista tulee kuluneeksi neljä vuotta ensi keskiviikkona. Äärioikeistolaisista ja muslimienvastaisista mielipiteistään tunnettu Breivik ei ole osoittanut katumusta teoistaan, ja hänen haaveensa yliopisto-opinnoista ovat herättäneet paljon vastarintaa.

Oslon yliopistossa on opiskelijoita, jotka selvisivät hengissä joukkosurmista tai joiden tuttuja menehtyi niissä.

"Ymmärrän, että tähän liittyy paljon tunteita. Hän yritti tuhota järjestelmän. Meidän on kuitenkin pysyttävä sille uskollisina", Ottersen sanoi.

Breivikin tulevilla kursseilla opetetaan muun muassa demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

36-vuotiaan Breivikin on suoritettava kaikki opintonsa eristyssellistään. Hän ei siis osallistu luennoille tai seminaareihin. Kaikki hänen työnsä menevät yliopistoon vankilahenkilökunnan kautta, eikä hän ole suorassa yhteydessä professoreihin.

Sellissään Breivik pääsee käsiksi kirjoihin muttei internetiin.

Breivik ei kuitenkaan pysty opiskelemaan kandidaatin tutkintoa loppuun, sillä osaa kursseista ei voi suorittaa vankilasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat