Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pidätetty hakkeri voi saada suomalaista oikeusapua

Wikileaks-sivusto: Lauri Love on tavannut Julian Assangen

Ulkomaat
 

Tietomurroista epäilty suomalais-brittiläinen Lauri Love pidätettiin keskiviikkona uudestaan. Brittilehti The Guardian kertoi asiasta torstaina.

Yhdysvallat on esittänyt Lovesta kolme luovutuspyyntöä, sillä häntä syytetään Yhdysvalloissa tietomurroista maan hallinnon järjestelmiin vuosina 2012 ja 2013. Hän on ollut pidätettynä murtoepäilyjen vuoksi syksyllä 2013.

Loven juristi Karen Todner kertoi Twitterissä, että tämä oli aiemmin vapaana takuita vastaan mutta ne peruttiin yllättäen.

Toistaiseksi ei tiedetä, onko Love parhaillaan pidätettynä. HS ei tavoittanut hänen juristiaan kommentoimaan tilannetta.

30-vuotiaan Loven äiti on suomalainen ja isä britti. Lovella on Suomen ja Britannian kaksoiskansalaisuus. Hän puhuu sujuvaa suomea, ja hänen lähisukuaan asuu Suomessa.

Britannialla ja Suomella on luovutussopimus Yhdysvaltojen kanssa. Britannia varaa kuitenkin oikeuden olla luovuttamatta syytettyä, jos luovutus vaarantaisi hänen ihmisoikeutensa. Suomen kansalaisena Love on oikeutettu myös suomalaiseen oikeusapuun.

Kaksoiskansalaisuuden tapauksessa avustusmahdollisuudet voivat olla erilaiset. Jos henkilö oleskelee toisessa kotimaassaan, mahdollisuudet avustamiseen riippuvat oleskelumaasta. Yleensä tuolloin toinen kotimaa voi avustaa kansalaista, jos oleskelumaa ei vastusta tätä.

Tiettävästi Britannia ei yleensä ole vastustanut suomalaista oikeusapua.

Jos Love haluaisi suomalaista oikeusapua, sen järjestelyistä vastaisi Suomen Lontoon-suurlähetystön konsulipalveluyksikkö.

Perjantaina lähetystöstä kerrottiin HS:lle, ettei Loven tapausta voida kommentoida yksityisyyden suojaan liittyvistä syistä. Lähetystö seuraa kuitenkin tilannetta.

Tietovuotosivusto Wikileaks taas ilmoitti keskiviikkona Twitterissä, että Love on käynyt hiljattain tapaamassa sivuston perustajaa Julian Assangea, joka piilottelee luovutusta Ecuadorin Lontoon-lähetystössä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat