Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meksikossa pidätyksiä huumeparonin paon vuoksi

Ulkomaat
 

Seitsemän vankilatyöntekijää pidätettiin perjantaina Meksikossa epäiltynä huumeparoni "El Chapon" eli Joaquín Guzmánin auttamisesta pakoon, uutistoimisto Reuters kertoo. Meksikon presidentti vakuutti, että Guzmán saadaan vielä kiinni. El Chapo tarkoittaa pätkää.

Sinaloa-kartellin johtajana tunnettu Guzmán pakeni vankilasta sunnuntain vastaisena yönä puolitoista kilometriä pitkää tunnelia pitkin.

Tunnelin kaivaminen vankisellin suihkutilaan ei viranomaisten mukaan ole ollut mahdollista ilman vankilan vartijoiden ja työntekijöiden apua. Tunnelin suunnittelijoiden on täytynyt myös nähdä vankilan pohjapiirrokset. Vankilan johtaja on erotettu ja yli 30 vankilan työntekijää on kuulusteltu.

Meksikon presidentti Enrique Peña Nieto vakuutti olevansa varma, että Guzmán saadaan vielä kiinni. Uutistoimisto AFP:n mukaan presidentti tunnusti, että pako on turhauttanut ihmisiä.

Presidentti Peña Nietolta vaadittu kovempia toimia korruptiota vastaan. Häntä on myös arvosteltu siitä, ettei hän keskeyttänyt valtiovierailuaan Ranskaan paon takia. Presidentti palasi Meksikoon perjantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat